Minibüs ve otobüs sürücülerine “eğitim alma” şartı geliyor

5216 sayılı yeni Büyükşehir Yasası ile ulaşım hizmetlerinin tüm sorumluluğunu üzerine alan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 11 Ocak`ta yeni yılın ilk meclis toplantısını gerçekleştirecek.

Toplantının en önemli gündem maddelerinden birini, Toplu Taşıma Araçları Çalışma Yönetmeliği oluşturacak.

TOPLU TAŞIMA YÖNETMELİĞİ
Bilindiği gibi, Büyükşehir Belediyesi, ulaşım hizmetlerini yürüten Ulaşım Daire Başkanlığı aracılığıyla geçen hafta başında bir ulaşım zirvesi gerçekleştirmişti. Zirvede, il genelinde görev yapan tüm toplu taşıma kooperatif temsilcilerine henüz taslak metni oluşturulan Toplu Taşıma Araçları Çalışma Yönetmeliği hakkında bilgiler verilmişti.

TRAFİKTE  EĞİTİM ŞART
Üzerinde çeşitli değerlendirmeler yapılan yönetmelik, meclis toplantısında son şeklini alacak. 27 maddelik taslak metnin en önemli ayağını, sürücülere verilmesi düşünülen eğitim oluşturuyor. Özel halk otobüsleri ve minibüslerinin işletmecileri ile bu araçlarda sürücü olarak çalışacakları ilgilendiren maddede, sürücülere UKOME tarafından eğitim verileceği ifade ediliyor.

HALKLA İLİŞKİLER
Maddede, halkla İlişkiler, Özel Halk Otobüs, Minibüs ve Dolmuş Taksileri Yönetmeliği, trafik ve taşıt güvenliği, işletmecilik bilgisi ve çalışma şartlarının yanı sıra ilk yardım ve sağlık konularında kapsamlı bir eğitim verilmesi planlanıyor. Eğitimlerin ardından UKOME tarafından sürücülere “Personel Çalışma Belgesi” ibra edileceği ve bu belgeye sahip olmayan sürücülerin Kocaeli genelinde toplu taşım hizmeti veremeyeceği önemle ifade ediliyor.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!