Mezarlık duvarlarına Karamürsel Taşı

Büyükşehir Belediyesi tüm ilçelerdeki mezarlıklarda çevre düzenlemesi çalışmaları yürütüyor

Mezarlık duvarlarına Karamürsel Taşı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kent genelindeki mezarlıkların bakımına ve düzenlenmesine özen gösteriyor. Bu kapsamda Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı ekipleri yıl içerisinde 6 bin metre uzunluğunda mezarlık çevrelerine taş duvar inşa etti.  Mezarlık çevre duvarlarına Kocaeli’nin sahil ilçelerinden Karamürsel’de çıkarılan “Karamürsel Taşı” kullanılıyor.

15 MEZARLIKTA ÇALIŞMALAR TAMAMLANDI
Büyükşehir ekiplerinin titizlikle yürüttüğü mezarlık çevre duvarı çalışmalarında şimdiye kadar 15 mezarlığın çevresi örüldü. Vatandaşların memnuniyetini kazanan çalışmalarda, mezarlıkların görünümü kente yakışır hale getirildi. Devam eden taş duvar yapımlarında toplam 9 bin metre duvar inşa edilecek.

YERLİ ÜRETİM
Çalışmalar kapsamında 17 adet mezarlıkta çalışmalar sürüyor. 17 mezarlıkta 3 bin metre taş duvar daha yapılacak. Büyükşehir Belediyesi tüm mezarlıklardaki taş duvar yapımlarında, Karamürsel taşı kullanıyor. Yerli üretime yönelik bu çalışma ile hizmetin önemi bir kez daha artmış oluyor.