Metin Oktay´a yeni nesil çim

Yakında amatör kulüplerin hizmetine sunulacak olan Gebze`deki tesiste özel malzemeler kullanıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Gebze Metin Oktay Tesislerinde yapılan çimlendirme çalışmaları son aşamaya geldi. Tesisin yeni hali büyük beğeni toplarken, futbol sahasında farklı bir çim türü kullanıldığı belirtildi.


 
İLK DEFA GEBZE´DE
Daha çok amatör takımların kullandığı Gebze Metin Oktay Tesislerinin, 70 metre genişliği, 105 metre uzunluğundaki sahası Monofilement adı verilen yeni nesil çimle kaplandı. Avrupa´daki sahalarda yeni yeni denenmeye başlanıp futbol oynama açısından olumlu sonuçlar veren yeni nesil çim, ilimizde ilk defa Gebze Metin Oktay Stadında kullanılacak. İlimizde bulunan birçok takımın yararlanacağı bu tesis, kısa bir süre sonra amatör futbolcuların hizmetine sunulacak.

KAPALI TRİBÜN DE TAMAM
FIFA standartlarına uygun olarak yapılan sahada gece maçları da oynanabilmesi için ışıklandırma çalışmaları tamamlanırken, sahanın hemen yanında bayan hakem soyunma odaları ve stat amirinin kullanacağı binanın inşaatı da bitti. Sahanın yol tarafından kalan kısmına 720 koltuk kapasiteli kapalı tribün yapılırken, tribünlerin tamamına kırmızı beyaz renklerden oluşan koltuklar monte edildi. Gebze Metin Oktay Tesislerine yeni nesil çimin serilmesi nedeniyle çalışmaların biraz uzadığını belirten Büyükşehirli yetkililer, müteahhit firmanın ağustos ayı sonunda sahayı teslim edeceğini ifade etti.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!