MERP Projesi çalışmaları hızlandı

17 Ağustos depreminin ardından Avrupa Komisyonu tarafından finanse edilen ve Başbakanlık Proje Uygulama Birimi koordinasyonluğu ile yürütülen Amsterdam Belediyesi ortaklığındaki Marmara Depremi Rehabilitasyonu ve Ekipman Temin Projesi (MERP) çalışmaları hız kazanıyor.

Bu kapsamda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Teşkilatı Rehabilitasyonu ve Ekip Temini Projesi içinde, alınan ve alınacak araç ve hizmet alımlarıyla ilgili konular Büyükşehir Belediyesi encümen salonunda geçen hafta masaya yatırıldı.

Toplantıya Genel Sekreter Yardımcısı Cemal Şişman, Dış İlişkiler ve AR-GE koordinasyondan sorumlu başkan danışmanı Erkan Ayan, İtfaiye Daire Başkanı Emin Pehlivan, Başbakanlık Proje Uygulama Birimi Uzmanı Ayça Haykır, Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu Temsilcisi Arif Karbak ve Amsterdam Belediyesi Temsilcisi Mr. Jelle Verheij katıldı.

Toplantıda, toplam 4 milyon 450 bin Euroluk bütçeye sahip MERP projesi içinde başlayan ve yapılacak olan teslimatlar gözden geçirildi. Söz konusu teslimatların Ekim 2005 tarihine kadar tamamlanacağı ifade edilirken, projenin hayata geçmesiyle Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Teşkilatı`nın Türkiye`nin en modern itfaiyesi olacağı kaydedildi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!