Meclis üyelerine ulaşım brifingi

Başkan Karaosmanoğlu, SEKA Park Otel`de Büyükşehir Belediye Meclis üyelerine bilgi verdi

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Büyükşehir meclis üyelerine yönelik bilgilendirme toplantılarına devam ediyor. Bugün (Cuma) gerçekleştirilecek Büyükşehir Meclis Toplantısı öncesinde meclis üyelerini bir araya getiren Başkan Karaosmanoğlu özellikle SEKA Kent Park ve D-100 İzmit Kent Geçişi Projeleri ile ilgili bilgi aktardı.

ULAŞIM PLANINI ANLATTI
Başkan Karaosmanoğlu, SEKA Park Otel´de gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına D-100 İzmit Kent Geçişi düzenleme çalışmaları ile başladı. Sinevizyon eşliğinde yapılan aktarımda Başkan Karaosmanoğlu, projenin hayata geçmesiyle vatandaşların sahille buluşacağının altını çizdi. Karaosmanoğlu, “Bu yapılanlar Kocaeli´nin, İzmit´in 50 yılını, 100 yılını etkileyecek olan önemli kararlardır. Bu yapacaklarımız 30 yıl önceden planlansaydı, zaten bugün bu işlerle uğraşmazdık. Zamanında planlanmadığı için kentler bu hale geliyor” şeklinde konuştu.

AŞAMA AŞAMA
Kocaeli´nin çok yoğun göç alan bir kent olduğunu vurgulayan Başkan Karaosmanoğlu, “Kocaeli´nin her köşesi yoğun yapılanma ve gelişim içinde. Bir yandan kısa vadeli çalışmalarımıza devam edip, diğer yandan uzun vadeli çalışmalarımızı planlıyoruz. Planlarımız ihtiyaca ve önceliğe göre aşama aşama devreye girecek. Örneğin ulaşım konusunda mutlaka ve öncelikle sorunları iyi etüt etmeliyiz” dedi.

TEKNİK BİLGİLER FİRMADAN
Kocaeli´nin ulaşım ve trafikle ilgili Optim-Obermayer firmasına yaptırdığı etüt çalışmasının detayları ilgili yapılan çalışmaları Başkan Vekili İlyas Şeker özetlerken, teknik bilgileri ise planı hazırlayan firma yetkilileri meclis üyelerine soru cevap şeklinde verdi. Optim firmasının yapacağı çalışmaların ışığında, toplu taşım sistemi, karayolu trafik işletim sistemi ve otoparklar, yaya ve bisiklet ulaşımı, şehir içi ve şehirler arası yük taşımacılığı ve çevre yerleşimlerin ulaşımı konularında çözüm üretileceği bildirildi. İstasyon, Heykel, Eski Garaj Girişi, Kuryapı, Emniyet, Carrefour ve Shell Kavşağı ile Real güzergahlarında trafiğin kesintisiz olarak akmasının sağlanacağı bildirildi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!