Mayıs Meclisi iki turlu

2005 yılı kesin hesabı nedeniyle Büyükşehir Meclisi salı günü bir kez daha toplanacak. Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisinin mayıs ayı olağan toplantısı, öncekilerinin çok aksine kısa sürdü. 2005 yılı kesin hesabının onaylanması nedeniyle iki turlu yapılacak olan meclis

2005 yılı kesin hesabı nedeniyle Büyükşehir Meclisi salı günü bir kez daha toplanacak.



Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisinin mayıs ayı olağan toplantısı, öncekilerinin çok aksine kısa sürdü. 2005 yılı kesin hesabının onaylanması nedeniyle iki turlu yapılacak olan meclis toplantısının ilk turunda, kesin hesaba ilişkin maddenin Plan Bütçe Komisyonunda tekrar görüşülmesi için meclis üyeleri süre verdi. Komisyon Başkanı Hasan Kırlı, komisyonun hafta sonunda da çalışarak maddeye nihai halini vereceğini söyledi. Mayıs ayı ikinci oturumunun 16 Mayıs Salı günü saat 15.00´te yapılması, 2005 yılı kesin hesabı ile ilgili maddenin de bu oturumda ele alınarak meclisin onayına sunulması kararlaştırıldı.



YENİ HATLAR AÇILACAK
Bu arada dün gerçekleştirilen birinci oturumda bazı ilçelerin toplu taşım taleplerinin yerine getirilmesi için meclisin yetkisi istendi. Büyükşehir Meclisi, İzmit-Çağırgan Köyü, Örnek Köy-İzmit ve Arslanbey, Kandıra merkez-Karkarmut Köyü ile Gebze Beylikbağı-Cumhuriyet ve Gebze-Yenimahalle arasına hat konulması için encümene ihaleye çıkma yetkisi verdi. Söz konusu hatlar için önümüzdeki günlerde ihaleler gerçekleştirilecek.

 2. VEKİL YÖNETTİ
Öte yandan dün gerçekleştirilen toplantı aynı zamanda ilginç görüntülere de sahne oldu. Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu´nun yurt dışında olması nedeniyle dünkü oturumu Başkan Vekili İlyas Şeker´in yönetmesi gerekiyordu. Ancak İlyas Şeker, katipleri ve birinci vekil olan Gebze Belediye Başkanı İbrahim Pehlivan´ın Gebze programlarının uzaması nedeniyle oturumu yönetme görevi, ikinci katip Mehmet Ellibeş´e kaldı. Vekilin vekilinin yönettiği mecliste katiplik görevini de yedek üyeler Ahmet Erdoğan ve Ahmet Mert yaptı. Bu arada Meclis Şube Müdürlüğü çalışanlarından Havva Kanbur´un birkaç gün önce dünyaya gelen kızı için mecliste çikolata ikramı yapıldı.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!