Masa tenisinde Büyükşehir damgası

Minikler İstanbul´da ikinci, büyükler Ankara´da dördüncü oldu

Türkiye Masa Tenisi Bayanlar 1. Ligi geçtiğimiz hafta sonu Ankara`da oynanan maçlarla start alırken, temsilcimiz Büyükşehir Kağıtspor ilk dört sıraya girmeyi başardı. Minik bayanlar kategorisinde İstanbul`da yapılan Türkiye şampiyonasında ise, Fenerbahçe takımına finalde elenen takımımız ikinci oldu.

 

HANGİ TAKIMLARLA?
İlimizi Türkiye Masa Tenisi Bayanlar 1. Ligi`nde temsil eden Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor sporcuları, Ankara`da iki gün içinde Antalyaspor, TED Ankara Koleji, Batman Gençlikspor, İDÇ Hatay, Haydarpaşaspor ve Gençlik Merkezi Sakarya takımları ile karşılaştı. Antrenör Murat Kırbaç`ın İstanbul`da yapılan minikler şampiyonasına katılması nedeniyle, Ankara`daki müsabakalara takım sorumlusu olarak Gençlik ve Spor Şube Müdürlüğü`nde görevli Selman Çutuk görev yaptı.

ANKARA`DA 4. OLDUK
Hilal Yamak, Dilek Aydın ve Embiye Çalışkan`dan oluşan Masa Tenisi takımımız, Antalyaspor`u 3-1, Batman Gençlikspor`u 3-0, İ.D.Ç. Hatay`ı da 3-1 yenmeyi başardı. Gençlik Merkezi Sakarya`ya 3-2, TED Ankara Koleji`ne 3-1 ve Haydarpaşaspor`a da 3-1 yenildi. Bu sonuçların ardından 12 takımın mücadele ettiği ligde temsilcimiz dördüncü oldu. Ligde oynanan ilk tur maçlarının ardından ilk dört sıra şöyle oluştu: 1. TED Koleji Ankara, 2. Gençlik Merkezi Sakarya, 3. Afyon Belediyespor, 4. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor.

HEDEF İLK İKİ SIRA
Türkiye Masa Tenisi Bayanlar 1. Liginde oynanacak 2. tur müsabakaları 10 Aralık`ta İstanbul`da yapılacak. İlk turda güçlü rakiplerle karşılaştıklarını belirten Büyükşehir Kağıtspor Masa Tenisi Antrenörü Murat Kırbaç, “İlk turda ligin en kuvvetli takımlarına karşı oynadık. İlk kez katıldığımız 1. ligde tecrübesiz olmamıza rağmen aldığımız sonuçlar iyi sayılır. İkinci turda işimizin daha kolay olacağını tahmin ediyorum. İlk iki iddiamız devam ediyor. Bu turda kadromuza Emel Ege adında çok kaliteli bir sporcumuzu daha dahil edeceğiz. İstanbul`da oynayacağımız maçlarda 5 maçın 5`ini de kazanmayı hedefliyoruz” dedi.
12 takımın yer aldığı Türkiye Bayanlar Masa Tenisi 1. Liginde ilk iki sırayı elde eden takımlar süper lige yükselirken, son iki sırada kalan takımlar ise bir alt lige düşecek.

FİNALDE FENER`E KAYBETTİK
Büyükşehir Kağıtspor Masa Tenisi Minikler Takımı ise, hafta sonu İstanbul`da Türkiye Minikler Şampiyonası A Grubu maçlarında oynadığı müsabakalarda, finale kadar yükselmeyi başardı. Finalde Fenerbahçe takımı ile karşılaşan temsilcimiz, baştan sona büyük bir çekişme içinde geçen müsabakayı büyük bir şanssızlıkla 3-2 kaybederek ikinci oldu.  Antrenör Murat Kırbaç önderliğinde, sporcular Beyza Kılıç, Elif Kılıç, Kübra Keleş ve Merve Çiçek ile ilimizi temsil eden masa tenisi takımımız, ön eleme maçlarında Balıkesir Tunç Siper`i 3-2, Eskişehir Es Spor`u 3-0, Bentspor`u 3-1 yenerek çeyrek finale yükseldi. Çeyrek finalde Bolu Çimentospor`u 3-1, yarı finalde de Sakarya Gençlik Merkezi takımını 3-2 yenmeyi başaran ekibimiz, Fenerbahçe ile final oynadığı final müsabakasını ise 3-2 kaybetti. 20 takımın katıldığı Türkiye Minikler Şampiyonası`nda ilk 9 sırayı elde eden takımlar, nisan ayında Nevşehir`de yapılacak Türkiye Minikler Şampiyonası`na katılmaya hak kazandı.

BEYZA KILIÇ, MİLLİ TAKIM`DA
Öte yandan İstanbul`da yapılan şampiyonada göz dolduran sporcumuz Beyza Kılıç masa tenisi milli takım kampına davet edildi. Kılıç`ın şubat ayında Bolu`da yapılacak kampa katılacak olması, Büyükşehir Kağıtspor camiasında sevinç yarattı. Türkiye Minikler Şampiyonası`nda hedeflerinin ilk üçe girmek olduğunu belirten antrenör Murat Kırbaç, “Kocaeli`nde masa tenisinde yıllardır ilk kez böyle dereceler elde ediliyor. Masa tenisinde böyle bir gelişime öncülük yaptığımız için sevinçliyiz” dedi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!