Mahallenin muhtarları bilgisayarı sevdi

Gölcük muhtarları da, KO-MEK´te bilgisayar kursuna başladı.

Kısa adı KO-MEK olan, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları`nda verilen bilgisayar derslerine muhtarların ilgisi her geçen gür artıyor. Gölcük ilçesi`nin tüm muhtarları geçtiğimiz günlerde merkezde bulunan kursa giderek bilgisayar derslerine başladı. Önceki akşam gerçekleştirilen ilk derse, Gölcük Merkez, Yazlık, İhsaniye, Halıdere, Yüzbaşılar, Denizevler, Değirmendere, Ulaşlı, Hisareyn Beldeleri`nde görev yapan muhtar katıldı. Bilgisayar dersinde, muhtarların büyük ihtiyaç duydukları, Office Programları ile ilgili eğitim veriliyor. Toplam 120 saat ders görecek olan muhtarlar iki grup halinde iki ay süreyle derslere devam edecek.

İSTEKLİLER
Bilgisayar Eğiticisi Ümit Özdemir tarafından verilen bilgisayar kursunun ilk dersine Büyükşehir Belediyesi Eğitim Şube Müdürü Hikmet Yıldırım da katılarak, muhtarlara ders saatleri ve uygulanacak program hakkında bilgi verdi.  Yıldırım, “Muhtarlarımızın gösterdiği ilgi, bizi mutlu ediyor. İnanıyorum ki, kursumuzun sonunda muhtarlarımız bilgisayarı daha iyi kullanabilecek duruma gelecekler” dedi. Kursa katılan muhtarlar da, Büyükşehir Belediyesi`nin verdiği bu hizmetten memnuniyet duyduklarını ifade etti. Kurs İdarecisi Reyhan Timur da muhtarların çok istekli olduklarını, bunun kendilerini memnun ettiğini söyledi

37 KİŞİ KATILIYOR
İlk bilgisayar dersine, Merkez Mahalle Muhtarı Melahat Tartıcı, Kavaklı Muhtarı, Müzeher Değer, Dumlupınar Remzi Saral, Donanma Muhtarı Muhittin Yalçın, Şehitler Muhtarı Hüseyin Gencer, Hisareyn Merkez Mehmet Yener, Hisareyn Kara Köprü Mehmet Kaba, Şirinköy Nurettin Büyükacar, Düzağaç Kamil Kılıç, Yunus Emre Ahmet Aylan pazartesi, salı, çarşamba grubunda yer alırken, diğer muhtarlar da perşembe, cuma, cumartesi grubuna devam ediyor. Kursa azalar ile birlikte 37 kursiyer katılıyor.  Kurs sonunda yapılacak olan sınavda başarılı olan muhtarlara KO-MEK sertifikası verilecek.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!