Leyla Atakan ve arkadaşları mezarları başında anıldı

1971 yılında görevden dönerken geçirdikleri trafik kazası sonucu hayatlarını kaybeden İzmit`in ilk kadın belediye başkanı Leyla Atakan ile çalışma arkadaşları İsmail Kolaylı, Feridun Özbay ve Abdurrahman Yüksel bugün mezarları başında anıldı.

Bağçeşme Mezarlığı`ndaki şehitlikle saat 11.00`de gerçekleştirilen anma törenine Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da katılarak görev şehitlerinin mezarlarına karanfil bıraktı. 

KATILANLAR
Törene Başkan Karaosmanoğlu`nun yanı sıra, CHP Kocaeli eski Milletvekili Bekir Yurdagül, Saraybahçe Belediye Başkanı Halil Vehbi Yenice, Bekirpaşa Belediye Başkanı Abdullah Köktürk, Kandıra Belediye Başkanı Mustafa Ören, belde belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri ve şehitlerin yakınları katıldı.

Şehitler için okunan Kuran-ı Kerim ve yapılan duaların ardından kısa bir konuşma yapan Başkan Karaosmanoğlu, Leyla Atakan`ın İzmit`in ilk bayan belediye başkanı olması nedeniyle ayrı bir önem taşıdığını söyledi.

VEFA BORCU
Leyla Atakan ve arkadaşlarının, İzmit`in kalkınması için çalıştıkları bir anda şehit düştüklerini hatırlatan Karaosmanoğlu, “Kendisine hizmet edenleri İzmit halkı unutmamalıdır. Çünkü yapılan iyilikler unutulmaz. Bu bir vefa borucudur” dedi. Öte yandan Bağçeşme`deki anma törenin ardından Leyla Atakan ve çalışma arkadaşları için Fevziye Camii`nde bir de mevlit okutuldu.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!