“Kuşçu” Kocaeli Şehir Tiyatroları´nda

“Deli Yürek” dizisindeki rolüyle büyük beğeni toplamıştı

Türkiye`de bir dönem izlenme rekorları kıran Deli Yürek Dizisi`nde “Kuşçu” rolüyle büyük beğeni toplayan tiyatro sanatçısı Emin Gürsoy, Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları`nda sahne almaya başladı. Sanatçı “İçerdekiler” oyununda “Tutuklu” rolünü canlandırıyor.

TİYATROYA TAZE KAN
Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları`nda Genel Sanat Yönetmenliği görevine getirildikten sonra yaptığı atılımlarla dikkat çeken sanatçı Ragıp Savaş, tiyatroya taze kan katmayı sürdürüyor. Savaş, son olarak Türkiye`de izlenme rekorları kıran Deli Yürek Dizi`nin Kuşçusu Emin Gürsoy`u Şehir Tiyatroları kadrosuna dahil etti. Konuk sanatçı olarak “İçerdekiler” adlı oyunda “Tutuklu” rolünü üstlenen Emin Gürsoy, bir dönemin sorgulandığı oyundaki rolüyle büyük beğeni topluyor. Oyuna büyük bir renk katan Gürsoy, sorgulanmak üzere gözaltına alınıp, nezarete atılan suçsuz bir öğretmeni canlandırıyor.

ŞÖHRET SIKINTI YARATTI
Eskişehir Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü`nden 1994 yılında mezun olan sanatçı, bir yıl süreyle İtalya`da eğitim alıp, tiyatro yaptı. 1997 yılında Devlet Tiyatrosu Sanatçısı olan genç sanatçı, 1999 yılında istifa ederek, televizyon dizilerinde rol almaya başladı. “Kuşçu” rolü ile bir anda Türkiye`de herkesin tanıdığı isim haline gelen Emin Gürsoy, şöhretin getirdiği tanınmışlıktan şikayet eden sanatçılardan. Sadece işini iyi yapmaya çalıştığını belirten Gürsoy, “Kuşçu” rolünde herkesin hayatında özlemini çektiği birini canlandırdığını, toplumun bu yüzden o rolü kabullendiğini söyledi.

7 YILLIK ÖZLEM
Tiyatrodan 7 yıldan beri ayrı olan Emin Gürsoy, büyük bir özlem gideriyor. “7 yıllık özlemim sona erdi” diyen genç sanatçı, “İzmit Şehir Tiyatroları`nda görev yapan başta Ragıp Savaş olmak üzere çok sayıda arkadaşım var. Burada memuriyet zihniyetinden kurtulmuş bir hava buldum. Yeniden tiyatro için doğru bir karar verdiğime inanıyorum. Sahnenin tozunu özlemişim. Kocaeli halkı da tiyatroyu sahiplenmiş durumda. AB sürecinde tiyatrolar çok önemli. Burada sanayi ile kültürü bir arada yürütmek, AB kaynaklarını ileride harekete geçirecektir” dedi. Sanatçı, 7 yıllık aradan sonra sahnede kendisini sahip çıkan ve destekleyen Betül Şahin ve Şafak Karaali`ye teşekkür etti.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!