Kuruçeşme´ye ilave kabristan

Büyükşehir, ek mezarlık alanını defne hazır hale getirecek

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kuruçeşme`nin yeni mezarlığını defne hazır hale getirmek için kolları sıvadı. 9 dönümlük yeni mezarlık alanının her yeri yapılacak çalışma ile parkeyle kaplanacak, tel örgülerle çevrilecek.

İKİ AYDA TAMAM
Beldenin sırtlarındaki mevcut mezarlığın kapasitesini zorlaması nedeniyle önümüzdeki günlerde defin işlemlerine açılacak olan yeni mezarlık alanındaki düzenlemeler için, Büyükşehir Belediyesi önceki gün (çarşamba) ihaleye çıktı. Encümen Salonu`nda yapılan ihaleye toplam 9 firma katılırken, en düşük teklif 119 bin 212 YTL ile Aytaş İmalat İnşaat, en yüksek teklif ise 183 bin 102 YTL ile Gülsan İnşaat`tan geldi. Bölgede çalışmalar, müteahhit firmaya yer tesliminden sonraki 2 ay içinde tamamlanacak.

HER YER PARKE OLACAK
Büyükşehir Belediyesi`nin Çayırova ile start verdiği örnek mezarlık uygulamasının bir benzerinin gerçekleştirileceği bölgede, yaklaşık 500 metre tel çit, 7 bin metrekare parke, 2 bin metrekare bordür kullanılacak. Çalışmalar tamamlandığında vatandaşlar her mezarın önüne rahatça ve parke kaplı yollarla gidip gelecek, kabir ziyaretlerini yaz kış zorlanmadan yapacak.

FİRMALAR                      TEKLİFLERİ
Aytaş İmalat İnşaat      119 bin 212 YTL