Kurtuluş Günü coşkusu

28 Haziran kutlamalarına vatandaşlar büyük ilgi gösterdi

İzmit´in düşman işgalinden kurtuluşunun 86. yıldönümü tüm kentte büyük coşkuyla kutlandı. Aşırı sıcak ve nemli havaya karşın Kocaelililer tüm gün süren kutlamalara büyük ilgi gösterdi. Kutlamalar sabah Valilik önündeki Atatürk Anıtına çelenk sunu ile başladı. Ardından Vali Gökhan Sözer, 15. Tümen Komutanı Tümgeneral Cihangir Akşit, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu valilikte kutlamaları kabul etti. Cumhuriyet Parkı´ndaki kutlama programında ise gazilerin geçiş töreni vatandaşlardan büyük ilgi gördü.

İŞGALE KARŞI DURULDU
Törende bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, 3 yıl süren işgale karşı durulmasaydı, bugün bu topraklarda yaşayamayacaklarını söyledi. Karaosmanoğlu; “Bugün hayatımızı, nefes alış verişimizi, kalplerimizin atışını kutluyoruz. Gazi Mustafa Kemal Paşa yurt topraklarına karşı işgale savaş açtı. Erzurum ve Sivas Kongrelerini topladı. Düşman işgaline karşı herkes silahlandı. Bağımsızlık için kanlarını döktüler. O direniş bize topraklarımızı geri kazandırdı.  Allah´a binlerce şükürler olsun, bu günleri de gördük” şeklinde konuştu. Cumhuriyet meydanındaki kutlamalar resmi geçit töreni ile sona erdi. Bu arada yurdun çeşitli illerinden gelen gaziler ve Kocaeli Gaziler Derneği´nin tören geçişi vatandaşlardan büyük alkış aldı. Yurt dışından gelen halk oyunları gruplarının tören geçişi de yine renkli görüntülere sahne oldu.

ŞEHİTLERE ANMA TÖRENİ
Akşam saatlerinde ise Kurtuluş Gününün bir başka geleneksel etkinliği olan Şehitleri Anma Töreni gerçekleştirildi. Şehitler Korusu´nda düzenlenen etkinlikte şehitler için mevlüt okutuldu ve geleneksel pilav ikramında bulunuldu.


Kurtuluş kutlamaları akşam gerçekleştirilen Rafet El Roman konseri ile sona erdi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!