Kurban Bayramı Mesajı

Dini bayramlar, insani duygularımızın ön plana çıkmasını sağlayan, insanı insan yapan değer ve duyguların sınavının verildiği, toplumsal yaşamımızda vazgeçilmez günlerdir.

Bu günler kırgınlıkların, dargınlıkların unutulup, karşılıklı sevginin pekiştiği, hoşgörünün egemen olduğu, güzel duyguların paylaşıldığı günlerdir.

Kurban Bayramı`nın bu duygularla birlikte diğer önemi, kestiğiniz kurbanla dar gelirli insanları hatırlayarak, yıl boyunca evine et girmeyen insanların sevindirilmesidir.

Bu kutsal görevi yerine getirirken, özellikle hayvanlara çile çektirecek, çirkin görüntüler oluşturacak ortamlardan herkesin kaçınmasını temenni ediyorum. Büyükşehir Belediyesi olarak biz hoş olmayan görüntülerin yaşanmaması için her türlü tedbirimizi aldık ve sizlere hizmet olarak sunduk. Hazırladığımız kurban kesim yerlerinin kullanılması, kurbanların eğitilmiş elemanlara kestirilmesi, istenmeyen görüntülerin yaşanmasını ortadan kaldıracaktır.

İslam aleminin en önemli günlerinden biri olan Kurban Bayramı`nı herkesin barış, kardeşlik, sevgi ve huzur içinde geçirmesini diliyorum.

Hepinizin bayramını kutlar, saygılar sunarım.

İlyas ŞEKER
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili