Kültür yayınları kervanına digital katkı

İstiklal Marşı, Mehmet Akif Ersoy ve Osman Hamdi Bey ile ilgili belgesel cd`ler büyük ilgi görüyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, gerçekleştirdiği kültürel faaliyetlerle klasik belediyeciliğin dışındaki varlığını sergilemeye devam ediyor. Kocaeli´nin sanayi kimliğinin yanı sıra kültürel ve turizm yönünün ortaya çıkması için ciddi çalışma içinde olan Büyükşehir Belediyesi bu çerçevede kültür yayınlarına önem veriyor. Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından kent kültürüne ve kentlilik bilincine katkıda bulunmak amacıyla bastırıldığı 8 adet yayının yanı sıra belgesel niteliğindeki cd´leri de kültür yayınları kervanına katıldı. Büyükşehir Belediyesi Milli Şair Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşı ve ressam Osman Hamdi Bey´in hayatı, eserleri ve hizmetlerini anlatan üç önemli belgeseli cd haline getirdi. Tanıtım cd´leri Kocaeli´ndeki tüm ilköğretim okullarına ücretsiz olarak dağıtıldı.

KÜLTÜREL ZENGİNLİK
Büyükşehir Belediyesi´nin kurumsal bir kimlik kazandığını belirten Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Sait Karaçorlu, “Kültür yayınlarının oluşumu üzerine çalışmalarımız devam ediyor. 8 adet kültür yayınımız ardından kültürümüz açısından önemli bulduğumuz İstiklal Marşımızın Kabulü, İstiklal Marşımızın yazarı Mehmet Akif Ersoy´un hayatı ve ilimiz sınırları içinde bulunan Osman Hamdi Bey Müzesi´nin kurucusu, ünlü ressamımız Osman Hamdi Bey´in hayatını kültürel bir zenginlik olarak CD´ye aktardık. CD´leri eğitim kurumlarına, kütüphanelere ücretsiz olarak veriyoruz” dedi.

Öte yandan Büyükşehir Belediyesi´nin Nisan ayında düzenlediği 1. Uluslar arası Kocaeli ve Çevresi Kültür Sempozyumu´nun bildirileri de iki cilt halinde Büyükşehir Belediyesi kültür yayınlarından çıktı.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!