Kültür gezileri altıncı gününde

Kocaeli`nin tarihi ve kültürel değerlerine Gebzeli vatandaşlar büyük ilgi gösteriyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi´nin Gebze halkına yönelik gerçekleştirdiği kültür gezileri altıncı gününü geride bıraktı. İlk andan itibaren büyük ilgi gören gezilerin altıncı turuna Kazım Karabekir, Darıca merkez ve Nenehatun mahalle sakinleri katıldı. Gün boyunca kültürel ve sosyal mekânları gezen Gebzeliler Seka Park´ta doyasıya eğlenme ve dinlenme imkânı buldu. Gebzeli vatandaşları Seka Park´ta karşılayan Başkan Vekili İlyas Şeker, Gebze turları ile son derece önemli bir kültürel hizmet gerçekleştirildiğini kaydetti. Şeker, “Kocaeli hepimizin, kentlilik bilinci kenti tanımak ile olur. Her vatandaşımızın yaşadığı kenti tanıma hakkı var. Gebze turları ile bu hedefimizi gerçekleştirmeye başladık” dedi.

YEŞİL ALANLARI ARTIRDIK
Kültür gezilerine katılan Gebze´li vatandaşlar önce Bizans ve Osmanlı döneminden çeşitli tarihi eserlerin yer aldığı Arkeoloji ve Etnografya müzesini gezdi. Daha sonra Belediye otobüsleri ile Seka Park alanına gelen konukları burada Başkan Vekili İlyas Şeker karşıladı. Konuklarla yakından ilgilenen Başkan Vekili Şeker “burada gördüğünüz tüm güzelliklerin sizlerin yaşadığı bölgelerde de olması için çalışıyoruz” dedi.
Küresel ısınmanın etkilerinin gün geçtikçe hissedildiğine dikkat çeken Şeker, bu çerçevede Büyükşehir Belediyesi´nin mezbelelikten ortaya çıkardığı yeşil alanların daha da önem kazandığını ifade etti.

GEBZELİ SEKA PARK´A İZMİT´Lİ ESKİHİSAR´A
Şeker bu yöndeki çalışmaların Gebze´de de sürdüğünü hatırlatarak, “Eskihisar sahil düzenleme çalışması ve Darıca´da bayrak tepe gibi önemli projelerimizi tüm hızıyla sürdürüyoruz. Böylece Gebzeli Seka Park´ta İzmit´li de Eskihisar ve Darıca´da yeşile doyacak” dedi.

SİZİN İÇİN ÇALIŞIYORUZ
Başkan Vekili İlyas Şeker geziye katılanlara hitap ettiği konuşmasının devamında Kocaeli´nin tüm bölgelerinde çalışmaların yoğun olarak devam ettiğini belirtti. Alt yapıdan üst yapıya, sosyal projelerden eğitime kadar geniş bir yelpazede hizmeti merkezden en ücra yerlere kadar götürdüklerini dile getiren Şeker, “Ulaşımda yaptığımız çalışmalar rekor seviyeye ulaştı. Şu ana kadar yapılan yol çalışmaları Kocaeli´nden Almanya´ya gidecek mesafede oldu” şeklinde konuştu.
Başkan Vekili Şeker ayrıca yıllardır Gebze Eskihisar arasında yaşanan sıkıntıyı da yapılan köprülü kavşak ile çözdüklerini bildirdi. Şeker, “İki ay önce açtığımız Darıca Osmangazi Köprüsü de bölgede yaşanılan trafik sorunu ortadan kaldırdık” dedi.
Başkan Vekili Şeker, daha sonra Gebzeli vatandaşlarla birlikte Seka Park´ta verilen konseri izledi.

SEYRİ DİYAR SEKA-PARK
Öte yandan Gebze´li konuklar yorgunluklarını çim tepesinden Seka Park´ın güzelliklerini seyrederek giderdi. Bazı konuklar çocuklarının ayaklarını deniz suyuyla serinletmeye çalışırken bazıları da Seka Park hatırasını ölümsüzleştirmek için bol bol resim çektirdi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!