Kulfallı köyünde yeşil sevgi

Her Köye Bir Orman Kampanyası çerçevesinde ağaç dikim töreni gerçekleştirildi

Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından başlatılan “Her Köye Bir Orman Kampanyası” çerçevesinde Kocaeli´nde fidan dikim töreni gerçekleştirildi. Kulfallı köyünde gerçekleştirilen, Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe´nin de katıldığı törene ilgi büyüktü. Türkiye´nin her yerinde fidan dikme kampanyası gerçekleştirdiklerini kaydeden Bakan Pepe, Türkiye´de yeşilin olmadığı yer bırakmama kararlılığında olduklarını söyledi.

HER KÖYE BİR ORMAN
“Her Köye Bir Orman Kampanyası” kapsamında Kulfallı Köy´ünde düzenlenen törene Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, Vali Gökhan Sözer, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Orman Genel Müdürü Osman Kahveci, Belediye Başkanları ve vatandaşlar katıldı. Törende ayrıca “Hatırla Sevgili” dizisinde orman müdürünü canlandıran İzmitli Sanatçı Volkan Karahasanoğlu da katıldı.

AĞAÇ BEREKET GETİRİYOR
Törende konuşan Bakan Pepe, Türkiye´nin her yerinde fidan dikme kampanyası gerçekleştirdiklerini ifade etti.  Bin köye bin orman kampanyası ile Türkiye´de yeşilin olmadığı yer bırakmamaya kararlı olduklarını belirten Bakan Pepe, “Nerede bir fidan diksek orası bereketleniyor. Bazı köylerimize ektiğimiz fıstık çamları o köylerimize gelir getirmeye bile başladı. Orman demek hayat demektir. Orman suyu toplar, hayata bereket getirir. Türkiye´nin her yerinde fidan dikme seferberliği başlattık. Her yanı yemyeşil yapmak istiyoruz. Bu fidanları dikeceğiz ve onlara iyi bir şekilde bakacağız” şeklinde konuştu.

YENİDEN ADAYIM
Son günlerde yaşanan siyasi gelişmeleri de değerlendiren Bakan Pepe, “Yeniden aday olacağım. İnanıyorum ki 2002 seçimlerinden daha iyi bir sonuç olacağız. İsteyen istediği ile ittifak yapsın biz millet ile ittifak yaptık, oyumuzu daha da artıracağız” dedi.

TELEKONFERANSLI DİKİMLER
Konuşmaların ardından Tele konferans yolu ile çeşitli illerde dikimler gerçekleşti.  Ardından fidan dikimine geçildi. 3 bin adet fıstık çamı fidanı dikildi. Bakan ve Başkan Karaosmanoğlu fidan dikiminin ardından halk oyunları ekibi ile halay çekti. Bakan Pepe ve Başkan Karaosmanoğlu, köylülerin yaptıkları gözleme ve böreklerden de yemeyi ihmal etmedi.

 

 

Bizi;
sosyal medyada takip edin!