Kul Mahmut yoluna ilk asfalt

Büyükşehir ekipleri toprak yolları da asfaltlayarak, vatandaşları çamur derdinden kurtarıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından köy yollarında yürütülen çalışmalar aralıksız devam ediyor. Fen İşleri Daire Başkanlığı Makine İkmal Şube Müdürlüğü´ne bağlı ekiplerin bir kısmı, geçen hafta İzmit merkeze bağlı Kul Mahmut ile Şahinler arasındaki bağlantı yolundaydı.

8 KM UZUNLUĞUNDA
İki köy arasında uzunluğu 8 kilometreyi bulan ve stabilize olması nedeniyle yaz kış vatandaşlara önemli sıkıntılar çektiren söz konusu güzergah, Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından birkaç günde asfaltlandı. Yolların asfaltlanması nedeniyle güzergah üzerinde bulunan Çiftlik, Veyisler, Gırgırlar ve Tongurlu köy yolları ile Şahinlerden Akçaova ve Çal´a ulaşımın rahatlaması bekleniyor.

ÖĞRECİLER DE MEMNUN
Öte yandan asfaltlama çalışmasının okulların açıldığı ilk günlerde tamamlanması, Şahinler Divanından taşımalı sistem ile Hakkaniye İlköğretim Okuluna giden öğrenciler ile velilerinin yüzünü de güldürdü. Her kış ulaşım konusunda önemli sıkıntılar çektiklerini hatırlatan veliler, ekiplere teşekkür etti.