Küçük Başkan´ın isteği

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu´nun koltuğuna Zafer İlköğretim Okulu öğrencisi Müjde Demirezen oturdu. Küçük Başkan, okulunun ihtiyaçlarının giderilmesini isterken, Karaosmanoğlu isteklerin talimat olduğunu belirterek, yerine getirilmesini istedi.

MAKAMDA SEÇİM YAPILDI
Atatürk Anıtı´na çelenk konulmasından sonra, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu Zafer İlköğretim Okulu´ndan gelen bir grup öğrenciyi makamında kabul etti. Başkan Karaosmanoğlu, makamına oturacak olan öğrenciyi belirlemek için aralarında seçim yapmalarını istedi. Yapılan seçim sonrası, Karaosmanoğlu´nun koltuğuna 7. sınıf öğrencisi Müjde Demirezen oturdu.

OKULUN İHTİYAÇLARINI İSTEDİ
Başkan Karaosmanoğlu´nun “Artık söz sende. Talimatlarını özel kaleme bildir, yerine getirilsin” uyarısında bulundu. Bunun üzerine küçük Başkan Müjde Demirezen, okulunun çevre düzeninin yapılmasını istedi. Ardından okulun ihtiyacı olan malzeme listesini sayarak, bunların karşılanması talimatını verdi. Başkan Karaosmanoğlu, isteklerin tek tek yerine getirileceğini söyledi.

ÖĞRENCİLERE NASİHAT
Başkan Karaosmanoğlu, bütün makamların geçici olduğunu belirterek, “Kendinizi çok iyi yetiştirin. Bu koltuklarda yarın sizler oturacaksınız. Çocuklarımızın güzel bir ortamda yetişmeleri, güçlük çekmeden yaşamlarını sürdürmeleri en büyük hedefimiz. Yarınlarımız sizlere emanet, geleceğimizin teminatı sizlersiniz. Makamlar gelip geçicidir, önemli olan insanlığa faydası olacak güzel hizmetlerdir. Herkes üzerine düşen görevi yaparsa ülkemiz refaha, mutluluğa kavuşur” dedi.

HEDİYE VERDİ
Başkan Karaosmanoğlu, çocuklara dersleri konusunda nasihatlerde bulunurken, bayramlarını kutladı. Çocukları sevgiyle büyüyen çiçeklere benzeten Karaosmanoılu, “Gülen yüzler, sevinç içerisinde parlayan gözler, her zaman sevgiye gereksinim duyan sıcacık yürekler, aslında hepimizin ortak umudunu yansıtmaktadır” şeklinde konuştu. Başkan Karaosmanoğlu, öğrencilerin her birine çeşitli hediyeler ile Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı´nın yayına hazırlamış olduğu, kitaplarından verdi.