Köylünün mahsulü tarlada kalmayacak.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, tarım arazilerinin yollarını yaptı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Köye Hizmet Daire Başkanlığı ekipleri, köy tarım arazisi yollarının yapımı için büyük bir hizmet seferberliği başlattı. Yolların yapımı ile birlikte, mahsulün tarlada kalması önlenecek.

TARIMA BÜYÜK KATKI
Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim karaosmanoğlu`nun talimatı ile Köye Hizmet Daire Başkanlığı, tarım arazileri için seferberlik başlattı. Bir ay gibi bir zaman diliminde köylerde bin 800 kilometrelik yol yeniden onarıldı. Büyükşehir Belediyesi hazırlanan program çerçevesinde çalışmaları sürdürürken, Kandıra_Toramanlar Göleti`nin sulama sahasındaki Kaymaz, Erikli, Ömerli, Bağlıca, Düğmeciler, Mülki Şeyhsuvar, Hıdırlı, Terziler, Pirceler, Selimköy, Ahmet Hacılar, Erikli, Kocakaymaz, Topluca, Mancarlar ve Süllü köy yollarında çalışmalar sürdürülüyor.

“GÖNLÜMÜZ RAZI OLMAZ”
Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı ile birlikte ortak yürütülen çalışmalarda, özellikle tarım arazilerine yeni yollar yapıldı. Başkan Karaosmanoğlu, köylünün tek geçim kaynağı olan tarım ürünlerinin tarlada kalmasına gönüllerinin razı olmadığını belirtti. Karaosmanoğlu, “Eğer köylünün ürünü tarlada kalırsa, bu bizi üzer. Ürününü pazara çıkarabilmesi için üzerimize düşen görevi yapıyoruz” dedi.

KÖYLÜ MUTLU
Büyükşehir Belediyesi`nin ilk kez başlattığı köy tarım arazi yollarının açılması ile ilgili çalışmalardan dolayı son derece memnun oldukların belirten Erikli Muhtarı İbrahim Akçer, “Ektiğimiz mahsullerimizi ulaşım konusundaki sıkıntılar nedeniyle tarlada bırakmak zorunda kalıyorduk. Greyderler ile açılan tarım arazisi yollarımız sayesinde artık mahsullerimiz tarlada kalmayacak. Büyükşehir Belediye Başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu`na ve ekibine köylülerimiz adına teşekkür ediyorum” dedi.
Öte yandan Köye Hizmet Daire başkanlığı yetkilileri bu yıl içinde 2037 km`lik köy tarım arazisi yollarını greyder ile açmayı hedefledikleri de belirtti.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!