“Köylümüzü asla mağdur etmeyiz”

Başkan Vekili İlyas Şeker Gebzeli muhtarlarla Orman Köylerinde Uygulanacak İmar Yönetmeliği`ni ele aldı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili İlyas Şeker, Gebzeli köy muhtarlarıyla dün bir araya geldi. Orman Köylerinde Uygulanacak İmar Yönetmeliği hakkında muhtarların görüşlerini alan Şeker, “Köylümüzün rahat ve mutluluğu için çalışıyoruz. Kimsenin endişesi olmasın” dedi.

GEBZE MECLİS SALONU`NDA
Orman Köylerinde Uygulanacak İmar Yönetmeliği Taslağı hakkında bir süredir köy muhtarlarıyla görüş alış verişinde bulunan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, bu yöndeki son toplantısını Gebze`de yaptı. Gebze Belediyesi Meclis Salonu`nda düzenlenen toplantıya Gebzeli köy muhtarlarının yanı sıra, Gebze Belediye Başkanı İbrahim Pehlivan ve Büyükşehir Belediyesi İmar Daire Başkanı Gökmen Mengüç ile meclis üyeleri de katıldı.

“ENDİŞENİZ OLMASIN”
Toplantıda konuşan Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İlyas Şeker taslağın hayata geçiş sürecinde bazı sıkıntılar yaşanacağını ancak köy muhtarlarının vereceği destekle bu sıkıntıların üstesinden geleceklerini kaydetti. Taslağın başarısı için muhtarların önerilerine büyük önem verdiklerinin altını çizen Şeker, “Hiçbirinizin endişesi olmasın. Köylümüzü asla mağdur etmeyiz. Tam tersine bütün hedefimiz köylümüzün rahat ve mutlu olmasıdır” ifadesini kullandı.

“KADASTROSUZ KÖY KALMAYACAK”
Kocaeli`nde 2005 yılı sonuna kadar kadastrosu yapılmamış bir tek köy kalmayacağını belirten Şeker, “Köylerimiz Büyükşehir İmar Yönetmeliği statüsüne dahil mi olsun, yoksa köy statüsünde mi kalsın?” sorusunu Gebzeli muhtarlara da yöneltti. Muhtarlar köy olarak kalmak istediklerini dile getirdi.

ELE ALINAN KONULAR
Toplantıda daha çok ele alınan konu ve sorular şöyle: Köy tüzel kişiliği korunmalı mı?, Köylerde inşaat yapılırken jeolojik etütler yapılmalı mı? Köylerde yapılan inşaatlarda kat sayısı ne kadar olmalı? Parsellerde çekme mesafeleri özellikle yollardan çekmeler ne kadar olmalı? Parsellerde inşaat yüzdesi ne kadar olmalı? Yapılar kaç kata kadar ruhsata tabi olmalı ve ne kadar harç ödenmeli? Köylerde bir ailenin ihtiyacı olan samanlık, ahır gibi yapılar ruhsata tabi olmalı mı? Kaç metrekareye kadar harca tabi olmalı? Samanlık ve ahır gibi yapılar kaç metrekare yapılmalı? Samanlık ve ahır gibi yapılar köyün içinde mi olmalı, yoksa köyün dışında? Bu tür yapılar için belirli alanlar mı oluşturulmalı? Köylerde tapulu alanlarda hisseli parselde mülkiyet belgelemekle ilgili uygulama nasıl yapılmalı? Köylerde yol genişlikleri ne kadar olmalı? Muhtarlara yetki verilmeli mi, yoksa tüm sorumluluk ilgili belediyede mi olmalı? Belediye tarafından tip projeler mi, yoksa serbest mimarlar tarafından daha uygun fiyatlara proje mi hazırlanmalı?

Bizi;
sosyal medyada takip edin!