“Köylerin kaderini birlikte belirleyelim”

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İlyas Şeker, Kandıra`da köy muhtarlarına yeni imar yasasını anlattı.

Köyleri iyi bir ortamda yapılandırmayı hedeflediklerini belirten İlyas Şeker muhtarlara çağrıda bulunarak, “Köylerde yaşayan sizlersiniz. Gelin yaşadığınız yerin kaderini birlikte belirleyelim” dedi.

KANDIRA`YA TURİZM YATIRIMI
Kandıra sınırları içinde bulunan 90 köy muhtarı ile düzenlenen toplantıda yeni imar yasası anlatıldı. Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İlyas Şeker başkanlığında yapılan toplantıda konuşan Kandıra Belediye Başkanı Mustafa Ören, “Kandıra turizm bölgesi yapılmak isteniyor. Ancak planlı ve düzenli bir yapılaşma olursa bu mümkün olur. Eski alışkanlıklarımızdan vaz geçmek çok zor. Bizler kasabalarımızda yeni çıkan yönetmenliklere nasıl uyuyor isek köylerimizde Kandıra`nın gelişmesi için yeni yönetmenliklere uymalı. Yapılmak istenen köylümüzün zararına değil, yararınadır” dedi.

İLYAS ŞEKER DESTEK İSTEDİ
Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili İlyas Şeker konuşmasında Hükümetin Kocaeli ile İstanbul`a özel statü uyguladığını söyledi. Şeker, “Eğer bu çalışma olumlu sonuç verirse uygulama Türkiye genelinde yapılacak. Şehirlerde uygulanan imar yönetmenliğinin köylerde uygulanması bir çok sıkıntıları birlikte getirecektir. Bu yüzden Büyükşehir İmar Komisyonumuz köyler ile ilgili 33 maddelik yeni imar yönetmeliği hazırladı. Hazırlamış olduğumuz imar yönetmeliğini köyde yaşayan ve köy hayatını çok iyi bilen sizlerle birlikte masaya yatırmak istiyoruz. Tüm köy muhtarlarımızla toplantılarımız tamamlandığında kayıt altına alınan görüşler doğrultusunda imar yönetmeliğine son şeklini vereceğiz. Niyetimiz kimseyi mağdur etmek değil. Ancak köylerimizi de yaşanabilir bir hale getirmek” şeklinde konuştu.

BÜYÜKŞEHİR YARDIMCI OLSUN
Köy muhtarları, hazırlanan imar yönetmenliği taslağı hakkında görüşlerini bildirirken, Kandıra köylerinin ekonomik koşullarının çok kötü olduğunu ifade etti. Muhtarlar, yeni imar yasasının uygulanabilmesi için Büyükşehir Belediyesi`nin yardımcı olmasını istedi. Tatarahmet Köyü Muhtarı Şinasi Karagöz, köyünde yaşayan insanların ruhsat almaya gücünün yetmeyeceğini belirterek Büyükşehir Belediyesi tarafından tip projeler hazırlanıp vatandaşlara kolaylık sağlanması gerektiğini belirtti.

KANDIRA İHMAL EDİLMESİN
Kandıra Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Güzel ise “Kandıra yıllardır ihmal edilmiş bir bölge. Büyükşehir Belediyesi yeni yasa ile tüm Kocaeli sınırlarını kapsamasıyla birlikte hizmetlerin daha seri geleceği kanaatindeyim. Verilen hizmetlerle yıllarca ihmal edilen Kandıra, bir an önce batının doğusu durumundan kurtarılsın” çağrısında bulundu.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!