Köylerde tiyatro turu sürüyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi TIR Tiyatrosu, her kesime tiyatro zevki yaşatıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları bünyesinde kurulan ve köylerde tiyatro gösterilerine başlayan TIR Tiyatrosu turlarını sürdürüyor. Gebze bölgesinde bir çok köyde gösterilerini tamamlayan TIR Tiyatrosu, önceki akşam İzmit`e bağlı Durahasan Solaklar Köyü`nde oyununu sahneledi.

HERKES TİYATRO KEYFİ YAŞIYOR
Genel Sanat Yönetmeni Ragıp Savaş önderliğinde kırsal kesime yönelik tiyatro hizmeti, büyük ilgi gördü. TIR Tiyatrosu tüm hızıyla kırsal kesimde sanat hayatına devam ediyor. “Savaş Düşlerimi Çaldı” adlı oyunla Gebze`nin köylerini dolaşan TIR Tiyatrosu önceki akşam da belirlediği program çerçevesinde Durhasan – Solaklar Köyü`nde yaşayan vatandaşlarla buluştu. TIR Tiyatrosu`nda sergilenen “Savaş Düşlerimi Çaldı” adlı oyun köylüler tarafından adeta ayakta alkışlandı.

TIR Tiyatrosu 24 Ağustos Çarşamba  saat 19.00`da da Yuvacık Fatih Mahallesindeki köylülerle buluşacak

ÜCRETSİZ SAĞLIK KONTROLÜ
Oyun sahnelemek için gidilen her yerde sağlık hizmeti veren Büyükşehir Belediyesi aynı hizmeti tekrarladı. Oyun sahnelemeden önce ambulansta vatandaşlar sağlık taramasından geçirildi. Sağlıklı beslenme ve temizlik konularında ise köylülere bilgi verildi. Palyaçolar ise çocukları eğlendirebilmek için çeşitli gösteriler yaptı.

KÖYLÜLERİN MUTLULUĞU
Türkiye`de ilk kez gerçekleştirilen ve çeşitli olanaksızlıklardan dolayı hayatında hiç tiyatroya gidemeyenler için büyük bir hizmet olan TIR Tiyatrosu, Durahasan – Solaklar köylüleri tarafından da büyük bir sevinçle karşılandı. Tiyatronun köylerine geldiğini duyan çocuklar oyun başlamadan uzun bir süre önce tırı inceledi ve tiyatrocularla sohbet etti. Köylüler daha sonra çocukları ve çevre köylerden gelen misafirleriyle oyunu büyük bir dikkatle ve keyifle izledi.

TIR TİYATROSUNUN PROGRAMI
30 Eylül tarihine kadar 28 ayrı bölgede sahne alacak olan TIR Tiyatrosu`nun geriye kalan programı ise şöyle:

TARİH                                      YER                                    SAAT
24 Ağustos Çarşamba           YUVACIK (Fatih Mah.)          19.00
29 Ağustos Pazartesi             YUVACIK (Serdar Mah.)      19.00