Köylerde düzensiz yapılaşma sona erecek

17 köyü kapsayan imar planı esaslı incelemeler ihale edildi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, köylere de imar düzeni getiriyor. Herhangi bir plan bulunmadığı için bugüne kadar oturdukları evlerine ruhsat dahi alamayan köylüler, önümüzdeki dönemde resmi işlemlerini rahat bir şekilde yapabilme imkanına kavuşacak, her bölgesiyle köyler düzene kavuşacak.

ÖRNEK KÖYLER İÇİN İHALE
Bir süre önce 6 köyde başlatılan imar planı esaslı çalışmanın ikinci etabı da ihaleye çıktı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İmar Daire Başkanlığı`na bağlı Zemin ve Deprem İnceleme Şube Müdürlüğü tarafından açılan ihale ile, “örnek köy” olarak belirlenen 17 köyde jeolojik, jeofizik, jeoteknik incelemeler yapılabilmesi için teklifler alındı.

8 FİRMA KATILDI
Büyükşehir Belediyesi Encümen Salonu`nda yapılan ihaleye ilgi büyük oldu. Kocaeli`nin yanı sıra Muğla, Ankara, İstanbul gibi çeşitli illerden firmaların da katıldığı ihalede, toplam 8 şirket yarıştı. Liva-Sismotek-Keska-Özzemin ortaklığı 96 bin 900 YTL ile en düşük teklifi veren firma olurken, Yüksel Proje`nin teklifi ise 226 bin YTL oldu. Çalışmanın iş teslim süresi ise, yer tesliminden itibaren 5 ay olarak belirlendi.

SİSTEM GETİRECEK
Köylerde imar planına uygun yapılaşma için zemin güvenliğinin belirlenmesini içeren çalışma, mevcut yapılaşmanın sisteme dahil edilmesi ve bundan sonraki yapılaşmanın da bir sisteme bağlı olarak gerçekleşmesi açısından büyük önem taşıyor. Çalışma ile park, bahçe, yeşil alan, konut gibi bölgeler belirlenecek. Örnek köylerden sonra diğer köylerle ilgili çalışmalara start verilecek. İlimizdeki 246 köyle ilgili tetkiklerin, 2-3 yıl içinde tamamlanması hedefleniyor.

HANGİ KÖYLER?
Çalışmaların yürütüleceği 17 köy ile bağlı bulundukları ilçelerin isimleri şöyle:
Gebze: Mudarlı, Kargalı. Körfez: Şemsettin, Sevindikli. Derince: İshakçılar. İzmit: Balören, Ketenceler, Güvercinlik, Şahinler. Kandıra: Beylerbeyi, Kabaağaç, Terziler, Akçakese, Ballar, Kaymaz. Gölcük: Ümmiye, Hasaneyn.

FİRMALAR                                                     TEKLİFLERİ
Liva-Sismotek-Keska-Özzemin Ortaklığı      96 bin 900 YTL
Gürsu Sismik                                         98 bin YTL
Erdem Yer Bilim                                    108 bin YTL
Sismak                                               114 bin YTL
ABM                                                  117 bin 680 YTL
Yertek Müh.                                        210 bin YTL
Alt Yapı Müh.                                      221 bin YTL
Yüksel Proje                                        226 bin YTL

Bizi;
sosyal medyada takip edin!