Köyler numaralanıyor

Bilgi vermeyen ya da yanlış beyanda bulunanlar para cezası ödeyecek

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, bir yandan adrese dayalı nüfus kayıt sistemi çalışmasını yapacak personeli eğitirken diğer yandan da bilgilendirme seminerlerini sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi Numarataj Müdürlüğü önceki gün de köy muhtarlarına yönelik bir eğitim semineri düzenledi.

BERRİN DEMİRCİ BİLGİ VERDİ
Büyükşehir Belediyesi´nde gerçekleşen semineri Türkiye İstatistik Kurumu Kocaeli Bölge Müdürlüğü´nden Berrin Demirci verdi. Demirci, adrese dayalı nüfus kayıt sisteminin birinci aşaması olan numaralandırma konusunda muhtarlara bilgi aktardı. Bugüne kadar konut numaralarının alfabetik isim sıralamasına göre verildiği kaydeden Demirci, bunun da sayım memurlarını köylerdeki evleri bulma konusunda sıkıntıya soktuğunu belirtti.

GİRİŞTEN ÇIKIŞA KADAR NUMARA
Demirci nüfus kayıt sistemi çalışması çerçevesinde bundan böyle, köyün girişinden çıkışına kadar numara verileceğini bildirdi.  2000 yılından itibaren  nüfusu binin altında olan yerleşim alanlarında doğru tespit yapmak amacıyla muhtarlıklara form bıraktıklarını ifade eden Demirci, “Vatandaşlarımız bu bilgi formlarını doldurarak muhtarlıklara teslim edecekler” dedi.

PARA CEZASI VAR
Vatandaşların 20 Aralık 2006 tarihine kadar bilgi formlarını doldurmaları konusunda uyaran Demirci, “formunu doldurmayan vatandaşlarımız 250, yanlış bilgi verenler ise 500 YTL ile cezalandırılacak” dedi. Demirci, köylerdeki kahvehane, dükkan, dernek, mağaza, yazıhane gibi işyerlerine verilecek numaraların nasıl verilmesi gerektiği konusunda da muhtarları bilgilendirdi.
Seminere katılan muhtarlar da Demirci´ye çeşitli sorular yönelterek, bilgi aldı.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!