Köyler çamurdan kurtulacak

Büyükşehir köy yollarını parke ile kaplamaya hazırlanıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli´nin köylerini kışın çamur, yazın tozdan kurtarmak amacıyla önemli bir çalışmaya start veriyor. Geçen yıl ve bu yıl içinde alt yapısı tamamlanan toplam 57 köyün en çok kullanılan yolları, yaz aylarında parke ile kaplanacak.

START ÖRNEK KÖYLERDEN
Söz konusu çalışmalara, ilimizde “örnek” olarak belirlenen 21 köyden başlanacak. Bu köylerde tüm yollara parke döşenecek. İhalesine daha sonra çıkılacak olan 36 köyde ise, köy meydanı, konağı ve cami önü gibi halkın sıkça kullandığı yerler çamurdan kurtarılacak. Köylerde ihtiyaca göre 1000 ile 20 bin metrekare parke kullanılacak.

HANGİ İLÇEDE, HANGİ KÖYLER?
Bu çalışmalara ilişkin ilk ihaleye, Gebze-Derince 1. Grup Çevre Düzenleme, Parke ve Bordür Döşeme adıyla çıkıldı. Örnek köyler kapsamında yer alan Gebze´ye bağlı Mudarlı ve Kargalı, Körfez´e bağlı Şemsettin ve Sevindikli, Derince´ye bağlı Çavuşlu ve Terziler köylerinde çalışma yapılmasını hedefleyen ihaleye toplam 3 firma katıldı.

İLK İHALEYE TEKLİFLER
Köye Hizmet Daire Başkanlığında düzenlenen ihalede Ünal Yapı 926 bin YTL ile en düşük teklifi verirken, en yüksek teklif 1 milyon 270 bin YTL ile İshakoğlu Yapı´dan geldi. Akgün Mühendislik-Aytaç İnşaat ortaklığının teklifi ise 1 milyon 170 bin YTL´de kaldı. 52 bin metrekare parke ve 24 bin metrekare bordür kullanılacak olan çalışmalar, müteahhit firmaya yer tesliminden sonraki 2 ay içinde tamamlanacak.

İZMİT-KANDIRA´DA DA 6 KÖY
Köye Hizmet Daire Başkanlığı´nda düzenlenin bir diğer ihale ise Kocaeli Merkez ve Kandıra 1. Grup Çevre Düzenleme, Parke ve Bordür Döşeme ihalesi oldu. İzmit´e bağlı Güvercinlik ve Şahinler ile Kandıra´ya bağlı Beylerbeyi, Kaymaz-Araman, Kabaoğlu ve Akçakese köylerinde 35 bin metrekare parke ve 11 bin 500 metrekare bordür kullanılmasını içeren ihaleye toplam 3 firma katıldı. Tekim İnşaat 733 bin, İshakoğlu İnşaat 864 bin, Doğuşsan Yapı ise 868 bin YTL teklif verdi. 6 köyde çalışmalar yine 2 ay içinde tamamlanacak.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!