“Köy yollarına zincirsiz çıkmayın”

Büyükşehir, Sibirya soğukları öncesi vatandaşları uyardı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, perşembe gününden itibaren Türkiye`yi etkisi altına alması beklenen Sibirya soğukları için gerekli tedbirleri alarak, vatandaşları uyardı. Kocaeli Meteoroloji Müdürlüğü`nden alınan rapora göre ciddi bir soğuk hava dalgasının yarın öğleden sonra ilimizi de etkisi altına almasını bekleyen Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, buzlanma tehlikesine karşı vatandaşların araçlarında zincir ve çekme halatı bulundurması gerektiğini belirtti.

KARLAR İYİCE TEMİZLENDİ
Köye Hizmet ve Fen İşleri Daire Başkanlığı aracılığıyla tedbirlerini alan Büyükşehir Belediyesi ayrıca, köy yollarındaki gerekli genişletme çalışmalarını tamamladı. Kimi bölgelerde bulunan yol kenarlarındaki kar yığınları, iş makineleri aracılığıyla daha sonra yapılacak çalışmalara engel teşkil etmemesi amacıyla yoldan iyice uzaklaştırıldı.
 
BUZLANMAYA DİKKAT
Çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Köye Hizmet Daire Başkan Vekili Hüseyin Karakullukçu, kar ve soğuk havanın hayatı olumsuz yönde etkilememesi için tüm önlemlerini aldıklarını söyledi. Hava sıcaklığının İzmit merkezde -4, yüksek yerlerde ise -15 dereceye kadar düşeceğinin tahmin edildiğini hatırlatan Karakullukçu, bu nedenle yaşanabilecek olan buzlanma riskine karşı vatandaşları uyardı. Karakullukçu, araç sahiplerinin zincirsiz yola çıkmamasını, mümkünse kar tipi lastikler kullanmasını ve mutlaka yanlarında çekme halatı bulundurmasını istedi.

UMUTTEPE`DE DE
Öte yandan kar yağışında büyük sorun yaşayan Kocaeli Üniversitesi Merkez Kampusü`nün bulunduğu Umuttepe bölgesinde de gerekli tedbirler alındı. Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı`na bağlı ekipler, yağış riski bulunan günlerde yolu sürekli açık tutmak amacıyla bölgede 24 saat boyunca görev yapacak.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!