Köy planlamasına İcadiye ile devam

Gölcük İcadiye Köyü`nün 1/1000 ölçekli sayısal haritası çıkarılacak.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 50 köyün 1/1000 ölçekli sayısal haritasını çıkarmak için açtığı ihalelere Gölcük´ün İcadiye Köyü ile devam etti. İhaleye 9 firma teklif verdi.

BETON YIĞINI ÖNLENİYOR
Türkiye´de il sınırlarının tamamını imar planı kapsamına alan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, köyleri planlama çalışmalarını sürdürüyor. Altyapı çalışmaları tamamlanan 50 köyün, 1/1000 ölçekli sayısal haritası için düzenlenen ihaleler sürüyor. Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Gökmen Mengüç başkanlığındaki komisyon, Gölcük´ün İcadiye Köyü´nün ihalesini yaptı. Yapılan bu çalışmalar sayesinde köylerdeki doğal kaynaklar koruma altına alınırken, gelişigüzel yapılaşma ile beton yığınına dönmesi engelleniyor.

FİRMALAR YARIŞTI
Büyükşehir Belediyesi´nde düzenlenen ihaleye 9 firma katıldı. Huzur Harita 99 bin 950 YTL ile en yüksek  teklifi verirken, Ölçen Harita 18 bin 500 YTL ile en düşük teklifi veren firma oldu. 216 Hektar alanı kapsayan Gölcük İcadiye Köyü yerleşik hali hazır harita alım ihalesini kazanacak olan firma, ihaleyi 80 takvim günü içinde tamamlayacak.

İhaleye katılıp teklif veren firmalar:

Ölçen Harita:       18 bin 500 YTL
Kutlubey Harita:   33 Bin 800 YTL