KOÜ´den yeni eğitim yılına merhaba

Başkan Karaosmanoğlu Kocaeli Üniversitesi`nin açılışına katıldı

Kocaeli Üniversitesi´nde, 2007-2008 Akademik Yılı düzenlenen törenle başladı. Kocaeli Üniversitesi´nin 2007-2008 akademik yılı açılış töreni, Umuttepe Yerleşkesi, Kültür ve Kongre Merkezi Salonu´nda gerçekleştirildi. KOÜ Rektörü Prof. Dr. Sezer Komsuoğlu, yeni eğitim ve öğretim yılının başlaması nedeniyle büyük heyecan duyduklarını belirterek, daha önceki yıllarda olduğu gibi bu eğitim döneminde de diğer üniversiteler arasında örnek bir eğitim kurumu olmaya devam edeceklerini söyledi.

PROTOKOL TÖRENDE
Yeni Akademik Yılın başlaması nedeniyle gerçekleştirilen törene Kocaeli Valisi Gökhan Sözer, K.K.EDOK Muharebe Hizmet Destek Eğitim ve Garnizon Komutanı Korgeneral Metin Yavuz Yalçın, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sezer Ş. Komsuoğlu, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mehmet Durman, öğretim üyeleri, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.

 

YENİ EĞİTİM YILINA HAZIR
Kocaeli Üniversitesi´nde, 2007-2008 Akademik Yılı düzenlenen törenle başladı. Kocaeli Üniversitesi´nin 2007-2008 akademik yılı açılış töreni saygı duruşu, İstiklal Marşı ve müzik dinletisi ile başladı. Umuttepe Yerleşkesi, Kültür ve Kongre Merkezi Salonu´nda gerçekleştirildi. KOÜ Rektörü Prof. Dr. Sezer Komsuoğlu, yeni eğitim ve öğretim yılının başlaması nedeniyle büyük heyecan duyduklarını belirterek, daha önceki yıllarda olduğu gibi bu eğitim döneminde de diğer üniversiteler arasında örnek bir eğitim kurumu olmaya devam edeceklerini söyledi. KOÜ Rektörü Prof. Dr. Sezer Komsuoğlu, 31 yıllık tarihi bir geçmişe sahip olan üniversitenin 11 fakülte, 7 yüksekokul, 1 devlet konservatuvarı, 18 meslek yüksekokul ve 3 enstitüsü ile 171 profesör, 84 doçent, 434 yardımcı doçent, 282 öğretim görevlisi, 163 okutman, 704 araştırma görevlisi, 52 uzman olmak üzere toplam 1890 akademik, 975 idari personeli olduğunu söyledi.

BAŞBAKAN VE BAŞKANA TEŞEKKÜR
Konuşmasında yerleşke içindeki yurtların yetersizliğine de değinen Prof. Dr. Sezer Komsuoğlu "Yurtlar konusunda bir çok konuda oluğu gibi, Sayın Başbakan´ın çok önemli ve özel desteğini gördük. Yerleşkemiz içinde 2600 kişilik yurt olanağı sağlandı. Sayın Başbakana müteşekkiriz. 2008 yılı için de 500 kişilik kız yurdu için Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğünce projenin başlatıldığını biliyoruz. Burslar konusunda Büyükşehir Belediyemiz ve yerel belediyeler meslek odaları ve sivil toplum kuruluşları önemli katkılar sağlıyorlar. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz."

BÜYÜK GÖREVLER DÜŞMEKTEDİR
Kendi alanında uluslararası bir üne sahip olan Kocaeli Üniversitesi´nin büyük bir üniversite olmanın gururunu yaşadığını dile getiren Rektör Prof. Dr. Sezer Komsuoğlu, “Devlet ve ulus olarak içinde bulunduğumuz çağın gerisinde kalmamalıyız. Bunun için de çağımızın gerektirdiği bilgi ve becerileri kazanmalıyız. Çağdaş uygarlık düzeyine yükselmenin temel etkinliği eğitim kalitesinin yükseltilmesi ve yaygınlaştırılmasıdır. Eğitim düzeyi düşük bir toplumda insan hakları, demokrasi kültürü ve sosyal adalet kavramları yerleşemez. Sevgili gençler, bu zorlu yolda ülkemizin geleceği olan sizlere büyük görevler düşmektedir” diye konuştu.

ÜNİVERSİTEMİZ İYİ YOLDADIR
Kocaeli Valisi Gökhan Sözer ise, eğitimin önemine dikkat çekerek, insana yapılan en büyük yatırımın eğitim olduğunu belirtti. Sözer, “Bilgi bulma ve edinme, kısacası tüm bunlar için büyük mali kaynak gerekiyor. Dünya ile aramızdaki mesafeyi eğitimle kapatacağız. Kocaeli Üniversitesi kendi bölgesine, ülkesine katkıda bulunan bir üniversitedir. Toplam 54 bin öğrenci ve 3 binin üzerinde akademik personeliyle üniversite ilimize büyük katkıda bulunmaktadır. Ülkemizde üniversitelere çok büyük görev düşmektedir. Üniversiteler işadamlarına, siyasetçilere ve bürokrasiye yön veren kurumlardır. 31 yıllık tarihi geçmişi olan üniversitemiz iyi yoldadır. Laboratuarları, yeni binaları ve bilimsel çalışmaları ile üniversitemiz batıya dönük olarak çalışma yapmaktadır. Kocaeli´nin tanıtılmasında ve kalkınmasında üniversitemizin büyük bir görev üstlendiğine ve görevi layıkıyla yaptığına inanıyorum” diye konuştu.

KUTLAMA MESAJILARI
Tören, Dr. Cenk Pala´nın “Türkiye´nin Güvenliği ve Enerji Politikaları” konferansıyla sona erdi. Törene Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Köksal Toptan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile bazı bakanlar ve akademisyenler de kutlama mesajı gönderdi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!