KOÜ konutlarında mutlu son

Akçakoca Konutları`ndaki 190 dairenin anahtarları sahiplerini buldu

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi ve Kocaeli Üniversitesi arasında yapılan anlaşma ile inşa edilen Kocaeli Üniversitesi Öğretim Üyeleri Evleri düzenlenen törenle sahiplerine teslim edildi.

Toki´nin yaptığı, sadece KOÜ öğretim üyeleri için satışa sunulan 5 büyük bloktaki 190 daireden satın alanlar 654 bin YTL´yi 10 yılda ödeyecek. Dairelerin her biri 85 metrekare kullanım alanına sahip.

TÖRENE GENİŞ KATILIM
28 Haziran Mahallesi´ndeki evler için önceki gün anahtar teslim töreni düzenlendi. Törene Kocaeli Milletvekili Dr. Nevzat Doğan, Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu, KOÜ rektör vekili Prof.Dr. Ayşe Sevim Gökalp, AKP İl Başkanı Necdet Eksen, AK Parti milletvekili adayı Sibel Gönül, İZGAZ Genel Müdürü İmad, Erdoğan  belediye yöneticileri ve konut sahibi olan KOÜ öğretim görevlileri katıldı.

YILLARCA BİTMEDİ 6 AYDA TAMAMLANDI
Bekirpaşa Belediye Başkanı Abdullah Köktürk, yaptığı konuşmada; yapımı yılan hikayesine dönen konu ile ilgili 58 toplantı gerçekleştirdiklerini ve sonuca ulaştıklarını söyledi. Konutları inşa eden İMTA Mühendislik ve Mimarlık şirketinin sahibi Şemsettin Özcan ise evleri 6,5 ayda tamamladıklarını söyledi.

BAŞBAKAN ÇÖZDÜ
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, kentsel dönüşüm projesi ile birleşen Akçakoca Konutları´nın Bekirpaşa´ya ayrı bir ivme kazandırdığını belirtti. 28 Haziran Mahallesi sırtlarındaki konutlar için Başkan  Abdullah Köktürk ile birlikte Başbakan Recep Tayip Erdoğan´ı ziyaret ettiklerini hatırlatan Karaosmanoğlu, “Başbakanımız TOKİ yetkililerini arayıp talimat verdi ve buranın inşaatları yeniden başladı. Bugün de anahtar teslimi yapıyoruz. Bu son derece mutluluk veren bir durum” dedi.

BU GÜÇLÜ BİR İKTİDARIN BAŞARISIDIR
Belediyelerin yol, asfalt, doğalgaz getireceklerini ancak sosyal projeleri de yapması gerektiğini vurgulayan AK Parti Kocaeli Milletvekili Dr. Nevzat Doğan “Dört buçuk yılda sağlık ve eğitim alanında en önemli yatırımlar Kocaeli´nde yapıldı. İddia ediyorum Kocaeli Devlet Hastanesi gibi bir hastane özel de yok” dedi. Dr. Doğan ise, “Tesadüfen uygar ve başarılı olunmaz.Bu yapılar uygarlık  bilinci ile azmettiklerimizin mimarıdır. Bu güçlü bir iktidarın başarısıdır” şeklinde konuştu.

ANAHTARLAR TESLİM EDİLDİ
Konuşmaların ardından sembolik anahtar teslim töreni yapıldı. Törende ayrıca Bekirpaşa Belediyesi katkılarından dolayı Büyükşehir Belediyesi´ne KOU Rektörlüğü´ne plaket verdi. Tören sonrası konuklar örnek daireyi gezdi.

Üniversite öğretim görevlileri için yapılan 190 daireyi, İnta firması 6.5 ayda tamamladı. Bekirpaşa Belediye Başkanı Köktürk, Akçakoca konutları projesinde içinden çıkılamayacak sorunlar olduğunu, bunları çözümlerken ciddi sıkıntılar yaşadıklarını, ancak bu arada bölgede yeni ve modern bir mahallenin daha kurulmasına öncülük ettiklerini söyledi.
Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu da insanlar ve aileler için ev sahibi olmanın önemini anlattı. Karaosmanoğlu, Kireçocakları bölgesinin ardından Yenimahalle´de de kentsel dönüşüm projesini hayata geçireceklerini söyledi. Kocaeli Milletvekili Dr. Nevzat Doğan da konuşmasında AKP Hükümeti döneminde TOKİ´nin çok önemli projeleri hayata geçirdiğini söyledi.

65 BİN YTL´YE DAİRE
Toki´nin yaptığı, sadece KOÜ öğretim üyeleri için satışa sunulan 5 büyük bloktaki 190 daire için satın alanlar 654 bin YTL´yi 10 yılda ödeyecekler. Dairelerin her biri 85 metrekare kullanım alanına sahip. Bu arada kentsel dönüşüm projesi içinde kalan Kireçocakları´nda yıkılan binaların sahiplerine verilecek 403 konutun da yılbaşına kadar bitirileceği açıklandı.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!