Köseköy Meşelik Parkı muhteşem oldu

Büyükşehir Belediyesi, Köseköy Meşelik alanını her etkinliğin yapılabileceği parka dönüştürdü.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, ilimizin en önemli mesire alanlarından biri olan Köseköy Meşelik alanını, muhteşem güzellikte bir parka dönüştürdü. Açılışa hazır hale getirilen ve önümüzdeki günlerde açılacak olan park, insanların piknik ve dinlenme ihtiyaçlarını karşılayacak.

KREŞ BİLE VAR
Yıllardır atıl bir şekilde duran Köseköy Meşelik alını, Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından piknik yapma, dinlenme, spor yapma ve tüm sosyal aktivitelerin yerine getirileceği park haline dönüştürüldü. Dev meşe ağaçlarıyla kaplı 26 dönümlük arazinin önce altyapısı yapıldı. Yağmursuyu ve sulama kanalları inşa edildi. Toprak elden geçirilerek çimlendirildi. Parkın içinde, bölgede yaşayan vatandaşların ihtiyacını karşılamak amacıyla 240 metrekarelik tek katlı modern bir kreş yapıldı. Kafeterya tamamlanarak hizmete hazır hale getirilirken, 30 metre karelik tuvaletler oluşturuldu.

OYUN GRUPLARI HAZIR
Park düzenlenirken, insanların su ihtiyacı göz önünde bulundurularak, boş alanın ortasına büyük bir çeşme inşa edildi. Meşe ağaçlarıyla ünlü alan içine çocuklar için 6 adet değişik oyun grubu monte edildi. Oyun grupları da 0-6 yaş ve 6 -12 yaş grubu olarak ikiye ayrıldı. Komando merdiveni, itfaiye borusu, 2 adet kaydırak, 6 adet salıncak ile parkın içi spor tesisi gibi donatıldı. Oyun gruplarını tabanı da kauçuk ile kaplanarak çocukların yaralanmamaları için gerekli tedbirler alındı. Yürüyüş yolu kenarına da spor yapacaklar için 8 ayrı fitness aleti monte edilirken, piknik yapacak aileler için 20 ayrı piknik alanı oluşturuldu.

 

DOĞAL ORTAM KORUNDU
Büyükşehir Belediyesi yaptığı çalışmada doğal ortamı korumayı ihmal etmedi. Ağaçların içinde uzun yıllardan beri atıl bir şekilde duran kaba inşaat, yapılan proje değişikliği ile sosyal aktivitelerin yapılacağı tesis konumuna getiriliyor. Meşelik Alanının çevresi  aydınlatılma direkleri ile de ışıl ışıl oldu. Köseköy Meşelik Parkı artık açılışını bekliyor. Park açıldığında tüm Kocaeli yeşillikler arasında dev meşelerin gölgesinde ve sincapların adeta dans ettiği alanda mükemmel bir gün geçirebilecek.


Bizi;
sosyal medyada takip edin!