Körfez’in iki mahallesinde sağlıklı altyapı çalışması başladı

İSU, Körfez ilçesi Fatih ve Güney mahallelerinin içmesuyu, kanalizasyon ve yağmursuyu altyapı eksiklerini gidermek için çalışmalara başladı

Körfez’in iki mahallesinde sağlıklı altyapı çalışması başladı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, Körfez ilçesine bağlı Fatih ve Güney mahallelerindeki içmesuyu, kanalizasyon ve yağmursuyu altyapı eksiklerini gidermek için hazırladığı projenin imalat çalışmalarına başladı. Genel Müdür Ali Sağlık da iki mahallede yapılacak toplam 76 kilometre uzunluğundaki altyapı çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

MEVCUT HATLAR YETERSİZ KALIYOR
2020 yılı yatırım programı kapsamında Kocaeli genelinde yatırımlarını sürdüren İSU Genel Müdürlüğü, küresel salgın koronavirüs nedeniyle alınan önlemlerin hafifletilmesi ile birlikte altyapı çalışmalarını hızlandırdı. İl genelinde değişik ilçelerde çeşitli yatırımlar yapan İSU, Körfez ilçesine bağlı Güney ve Fatih mahallelerindeki mevcut içmesuyu ve kanalizasyon altyapı hatlarının yeni yerleşim alanları ile birlikte yetersiz kalması ve ekonomik ömrünü tamamlaması, yağmursuyu hatlarının da bulunmaması nedeniyle hazırladığı altyapı projesinde çalışmalara başladı.

“VATANDAŞLAR MAĞDUR EDİLMEYECEK”
İlçeye bağlı Fatih Mahallesi’nde başlanan çalışmalar kapsamında içmesuyu ve kanalizasyon hatları imalatı yapılıyor. Başlayan çalışmalar hakkında bilgiler veren Genel Müdür Sağlık, “Çalışmalarımızda vatandaşlarımızı mağdur etmeyecek şekilde her türlü güvenlik önlemlerini aldık. Yaptığımız altyapı yatırımlarıyla birlikte Güney ve Fatih mahallelerimizin içmesuyu, kanalizasyon ve yağmursuyu altyapı problemleri uzun vadede çözülecektir” dedi.

48,2 MİLYON LİRAYA MAL OLACAK
Proje kapsamında, iki mahallede toplam 37 kilometre uzunluğunda içmesuyu, 31 kilometre uzunluğunda kanalizasyon ve 8 kilometre uzunluğunda yağmursuyu hattı inşa edilecek. Çalışmaların, 2021 yılının Mart ayında tamamlanması hedefleniyor. İSU Genel Müdürlüğü, altyapı çalışmaları nedeniyle bozulan yolların asfalt çalışmalarını da yapacak. Toplam 76 kilometre altyapı ile asfalt çalışmaları 48,2 milyon liraya mal olacak.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!