Körfez´e katı ve sıvı atık bariyerleri

Büyükşehir Belediyesi kazalar meydana gelmeden tedbirini aldı

İzmit Körfezi, Türkiye`nin eşsiz güzellikteki denizlerinden biri. Ancak deniz üzerinden yük ve petrol ürünleri taşımacılığının sıkça yapılması nedeniyle her zaman büyük bir kirlilik riski altında. Olası kazalar, her zaman için körfezin güzelliğini bozabilecek bir tehdit olarak karşımızda duruyor.

 

KAZALARDA KULLANILACAK
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi işte bu potansiyel tehdidi göz önünde bulundurarak bir süre önce katı ve sıvı atık bariyerleri satın aldı. İzmit Körfezi`nde meydana gelebilecek kazaların ardından kullanılacak bariyerler, kirlilik ya da sızıntıların çevreye yayılmasını engelliyor. Sadece bu amaç için, özel bir kauçuktan üretilen bariyer ile, kirletilen bölge daire içine alınarak temizlik çalışmaları için zaman kazanılıyor.

PETROL ATIKLARI
150 metrelik bariyer, ihtiyaç anında hemen kullanılabilmesi amacıyla halen Sarı Dere`nin (Kilez Dere) körfezle buluştuğu noktada deniz üzerinde kullanılıyor. Aynı zamanda Sarı Dere çıkışındaki katı pisliklere de geçit vermeyen bariyerin, TÜPRAŞ ve benzer kuruluşlarda da bulunduğuna dikkat çeken Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Daire Başkanlığı yetkilileri, bariyerlerin tedbir için alındığını, özellikle petrol ve petrol türevi atıklarla mücadelede önemli katkı sağlayacağını belirtiyor.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!