Körfez´e estetik görünüm

Tütünçiftlik Ağadere Caddesi kent estetiğine uygun hale getirilecek

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi´nin kentteki görüntü kirliliğine son vermek amacıyla başlattığı “Güzel Evim Güzel Kentim” projesi devam ediyor. İzmit Şehit Rafet Karaca sokak ile başlayan çalışmaların ardından şimdi de Kocaeli´nin en büyük ilçesi olan Körfez caddelerine geçildi. Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili İlyas Şeker başkanlığındaki Kent Estetik Kurulu Tütünçiftlik Ağadere Caddesi üzerinde bulunan binaları yakın markaja aldı. Aralarında akademisyenlerin de bulunduğu kurul üyeleri önceki gün gerçekleştirdiği toplantı ile Ağadere caddesini masaya yatırdı. Önümüzdeki günlerde başlayacak olan çalışma ile caddede sıvası dökülmüş, yıpranmış binaların tadilatı yapılarak boyanacak.

FİRMA BİLGİLENDİRDİ
Öte yandan Ağadere Caddesi´nin kent estetiğine uygun hale getirilmesiyle ilgili teknik araştırmalarını sürdüren Metropol Kentsel Tararım ve Şehir Planlama şirketi, Büyükşehir Belediyesi ve Körfez Belediyesi yetkililerine yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili İlyas Şeker´in de hazır bulunduğu toplantıda, Körfez Belediye Başkanı Yunus Pehlivan, İzmit Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nihat Gökbayrak, İzmit Mimarlar Odası Başkanı Suat Özbay, Körfez Ticaret Odası Başkanı Mustafa Efe, Körfez Belediyesi çalışanlarından Fatih Dikici, Yüksel Özdemir, Ömer Sayar, Estetik Kurulu üyelerinden Gamze Mert, Tülay Esin, İmran Türkeş, Erol Bayındır, Ahmet Çoruk ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Tarihi Mekanlar ve Kent Estetiği Şube Müdürü Salih Palaz hazır bulundu.

PROJE HAKKINDA BİLGİ VERDİLER
Bu çalışmanın ilk uygulaması İzmit´te bulunan Şehit Rafet Karaca Bulvarı´nda yapılarak uygulama aşamasına getirildi. Körfez Ağadere Caddesi üzerinde yapılacak çalışmalarla ilgili projeyi hazırlayan yüklenici firma yetkililerinden Zekai Akay ve Mine Çiçek, hazırladıkları proje hakkında toplantıya katılanlara ayrıntılı bilgi verdi. Yüklenici firmanın cadde üzerindeki proje çalışmalarını Temmuz ayı içerisinde tamamlayıp, Büyükşehirli yetkililere teslim etmesi programlanıyor. Bu projeyle birlikte cadde üzerinde bulunan binalardaki levhaların uygun hale getirilmesi, caddeye cephe veren binaları estetiğe kavuşturulması, görüntü kirliliğine sebep olan kabloların gizlenmesi gibi çeşitli çalışmalar yapılarak Ağadere Caddesinin güzel bir görünün kazanması hedefleniyor.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!