Körfez´de yeniden kulaç sesleri

“Körfez`i Yüzerek Geçelim” yarışmasında genç yaşlı onlarca Kocaelili yeniden denizine kavuşmanın sevincini yaşadı

Kocaeli Gazetesi´nin Değirmendere Belediyesi ile ortaklaşa düzenlediği "Körfezi Yüzerek Geçelim" etkinliği, hafta sonunda nostaljik görüntülere sahne oldu. Etkinlikle yıllar sonra Körfez sularında yeniden kulaçlar atılırken, vatandaşlar da keyifli bir hafta sonu geçirdi.

89 KİŞİ YARIŞTI
Tütünçiftlik önünden Değirmendere´ye kadar olan yarışa genç, yaşlı, amatör, profesyonel toplam 89 kişi katıldı. 1500 metrelik yarışa kısa bir süre için Başkan İbrahim Karaosmanoğlu da iştirak ederken, erkeklerde B. Emin Kahraman, bayanlarda ise N. Ege Çalışal birinci oldu.
Yarışmanın en yaşlısı 1949 doğumlu Ersin Keskin, en genci ise 1994 doğumlu İlayda Paçacıydı. Yarış sonrasında kazananlara ödül yağdı. Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Körfez Belediye Başkanı Yunus Pehlivan, Değirmendere Belediye Başkanı Hasan Özer kazananlara Cumhuriyet altını, para ve çeşitli ödüller verdi.

“DENİZİMİZİ TEMİZLİYORUZ”
Yarışma için hazırlıklar sabah erken saatlerden itibaren başladı. Çınarlık Meydanı´nda yarış öncesinde bir konuşma yapan Karaosmanoğlu, "Körfez´e yıllardır ihanet ettik. Deniz bize küstü. Daha sonra temizleme çalışmalarıyla önemli mesafeler kat ettik. Şimdi deniz temizlendi. Biz 2007´de Körfez´de yüzmeyi hedeflemiştik. Ama Kocaeli Gazetesi erken davrandı ve 2006´da insanları tertemiz sularımızda yüzdürdü. Kendilerine teşekkür ediyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından yüzücüler ve aileleri Büyükşehir Belediyesi´ne ait Atatürk Vapuru´na binerek yarışın start alacağı Tütünçiftlik açıklarına götürüldü. Vapura Başkan Karaosmanoğlu da binerek diğer sporcular gibi yarış için hazırlık yaptı.

15´LİK KAHRAMAN BİRİNCİ
Yarışın ilk metrelerinden itibaren sporcularla beraber yarışan Karaosmanoğu, belli bir süre sonra yarıştan çekildi. Büyük heyecanla devam eden yarışta ilk metrelerden itibaren liderliği ele geçiren 15 yaşındaki Bilal Emin Kahraman, 12.10.62´lik derecesiyle aynı zamanda yarışmanın en genç sporcusu olarak açık arayla birinciliği kazandı. Bayanlar kategorinde ise Nazlı Ege Çalışal (16) birinciliği elde etti. Erkeklerde ikinciliği Murat Melih Demir, üçüncülüğü Muratcan Camgöz kazanırken, bayanlarda ikinciliği Kamer Gözüm ve üçüncülüğü ise Ceren Dilek aldı.

YÜZLERCE İZLEYİCİ
Büyük ilgi göre yarışlara çevre belediyeler de destek verdi. Yarışın organizatörlerinden biri olan Değirmendere Belediyesi personeli ile başkan Hasan Özer ve Körfez Belediyesi personeli ile başkan Yunus Pehlivan, yarışlarda hazır bulundu. Değirmendere sahili yarış nedeniyle tarihi günlerinden birini yaşarken, Kocaeli İtfaiye Daire Başkanlığı, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi´nin birçok birimi, Değirmendere Su Altı Topluluğu (DESSAT) de yarışın kusursuz geçmesi ve herhangi bir durumda müdahale etmek için hazır bulundu.

Yarışlar sonrası sıralama şu şekilde oluştu:
1. Bilal Emin Kahraman
2. Murat Melih Demir