Körfez´de her gün 48 sefer

Bahar geldi, deniz ulaşımı seferlerinin sayısı iki kat artırıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Deniz Ulaşım Müdürlüğü`nün bahar tarifesi bugünden itibaren başlıyor. Yeni deniz otobüslerinin de göreve başlayacağı yeni tarife ile, deniz otobüsü ve vapur seferlerinin sayısı 26`dan 48`e yükselecek, Kocaelililer Körfez`den daha çok istifade edebilecek.

İZMİT- KARAMÜRSEL 28 SEFER
Sefer sayılarındaki en büyük artış, deniz otobüslerinin çalıştığı İzmit-Gölcük-Karamürsel hattında olacak. Özellikle yaz aylarında güney sahillerinin büyük ilgi görmesini göz önünde bulunduran Deniz Ulaşım Müdürlüğü yetkilileri, daha önce İzmit`ten günde 6 kez kalkan deniz otobüslerini bugünden itibaren 19 kez sefere çıkarma kararı aldı. Karamürsel`den İzmit`e yapılan sefer sayısı da 6`dan 9`a yükseltildi.

İZMİT-DEĞİRMENDERE 15 SEFER
İzmit-Gölcük-Derince-Tütünçiftlik-Değirmendere arasından çalışan vapur seferlerinde ise Değirmendere`den hareket saatleri sıklaştırıldı. Halen günde 5 olan sefer sayısı tam iki kat artırılarak 10`a çıkarılırken, İzmit`ten günde 4 kez yapılan seferler, şimdi 5 oldu. Büyükşehir`e ait vapurların çalıştığı Karamürsel-Hereke hattında ise eskiden olduğu gibi günde 5 sefer yapılacak. Bu hatta sadece sefer saatlerinde değişikliğe gidildi.

PAZAR GÜNLERİ EK SEFERLER
Kocaelililerin bahar keyfine renk katacak olan yeni tarifede pazar ve resmi tatil günleri için ek seferler konulurken, Derince ve Tütünçiftlik`ten pazar günleri Karamürsel`e deniz otobüsü seferi düzenlenmesi dikkat çekiyor. Pazar günü ayrıca 08.30 ve 13.00 saatlerinde Karamürsel`e çalışan deniz otobüsleri Gölcük, Derince ve Tütünçiftlik`e de uğrayacak. Dönüşte ise 18.15 ve 20.30 saatlerinde aynı iskelelere uğrayacak. Vatandaşlardan talep gelmesi durumunda pazar günü uygulanacak tarife, cumartesi gününe de konulabilecek.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!