Körfez´de Başkan´da yüzecek

Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu, “Haydi Körfez`i Yüzerek Geçelim” etkinliğine katılacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından işletmesi yapılan 8 arıtma tesisi ve ıslah edilen 40 dere yatağı ile büyük oranda temizlenen Körfez, hem yelken, hem de yüzme yarışlarına sahne oluyor. Bu yıl ikincisi düzenlenecek olan “Haydı Körfez´i yüzerek geçelim” etkinliğine katılacak olan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Körfez´i karşıdan karşıya yüzerek geçecek.

28 TEMMUZ´DE YAPILACAK
Değirmendere Belediyesi ile Kocaeli Gazetesi tarafından organize edilen etkinlik, 28 Temmuz tarihinde yapılacak. İzmit Körfez´inin daha temiz hale gelmesi açısından büyük önem taşıyan yarışma, Tütünçiftlik sahilinden başlayıp, Değirmendere sahilinde son bulacak. Yapılan bu etkinlik, hem insanların deniz özlemini gidermesini sağlayacak, hem de yüzme sporuna duyulan ilgili artıracak. Etkinlikte yüzecek olan Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu, sporculara öncülük yapacak.

ETKİNLİK TOPLANTISI YAPILDI
Etkinliğe destek veren Büyükşehir Belediyesi, katılım sayısını artırmak için, yüzme sporuyla ilgilenen kurum ve kulüplerle toplantı yaptı. Seka Park Otel´de gerçekleşen toplantının ev sahipliğini Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürü Nurettin Arıcan yaptı. Toplantıya Değirmendere Sualtı Topluluğu´ndan Murat Kucakaç, Nevres Eraslan, Sait Gürer, Yıldızlar Yüzme Kulübü´nden Feridun Paçacı, Aykut Çelik, Yüzme İl Temsilcisi Engin Kater, Akademi Yüzme İhtisas Kulübü´nden Günay Tunaboylu, Değirmendere Belediyesi´nden Mehmet Günen, Kocaeli Yüzme Kulübü Başkanı Bülent Yargıcı ve antrenörler Sabri Bozca, Mehmet Yargıcı, Baracuda Sualtı Spor Kulübü´nden Davut Kamış, Yarımca Su Sporları Kulübü´nden Celal Kavas ve Büyükşehir Kağıtspor´dan Süleyman Durak katıldı.

REKOR KATILIM BEKLENİYOR
Toplantıda yarışmayla ilgili olarak yapılması gerekenler konuşulurken, bu yılki katılımın geçen yıldan daha fazla olması için neler yapılması gerektiği masaya yatırıldı. Yarışların yüzme bilen herkese açık olduğu belirtilirken, bu yılki yarışlara rekor sayıda kişinin katılması beklendiği ifade edildi. Geçtiğimiz yıl Körfez´e girenlerle birlikte kulaç atan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, bu yıl yapılacak yarışlarda da yüzen vatandaşlara eşlik edecek.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!