Körfez Yan Yol´da çile bitecek

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, bir hafta içinde Körfez ilçe ulaşımı için büyük önem arz eden üçüncü ihaleyi de gerçekleştirdi. İlçeyi ikiye bölen D-100´ün kuzeyinde bulunan 3 km uzunluğundaki yan yol, Büyükşehir Belediyesi tarafından Körfez halkına yakışır ve güvenli kullanıma uygun bir hale getirilecek.

ÜÇÜNCÜ ÖNEMLİ İHALE
İlimtepe Afet Kaçış Yolu Birinci Etap, Ağadere Caddesi ve Yan Sokakları Üst Yapı Düzenlemesinin ardından, Büyükşehir Belediyesi Körfez D-100 Karayolu Kuzey Toplama Yolu ihalesini de gerçekleştirdi. Fen İşleri Daire Başkanlığında gerçekleştirilen ihaleye toplam 4 firma katıldı. Eryol+ Tesam firması 1 milyon 396 bin YTL ile ihalede en düşük teklifi verirken, en yüksek teklif 1 milyon 763 bin YTL ile Simge Mat´tan geldi. İhaleyi kazanan firmanın çalışmaları, yer tesliminden sonraki 6 içinde tamamlaması gerekiyor.

OTO KORKULUK DA YAPILACAK
Körfez Kaymakamlığı önünden Yarımca Belediye Hizmet Binası sapağına uzanan, şehir içi ulaşımda da önemli bir işlevi yerine getiren Kuzey Toplama Yolunun yenilenmesi için, önce kazı yapılacak ardından sıcak asfalt atılacak. Üst yapı düzenlemeleri için toplam 8 bin 500 ton sıcak asfalt, 3 bin metre bordur, 7 bin metrekare parke, yol kenarlarında da 3 km oto korkuluk kullanılacak. Yolun genişliği ise her yerde 12 metre olacak.

FİRMALAR TEKLİFLERİ
Eryol+Tesam 1 milyon 396 bin YTL