Konya Büyükşehir`e deprem brifingi

17 Ağustos 1999 felaketinin ardından deprem gerçeği ile yaşamayı öğrenen ve yapılaşmasını bilimsel çalışmaların ışığında yürüten Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, diğer büyükşehir belediyelerine de örnek oluyor.

Büyükşehir Belediyesi`nin deprem konusundaki çalışmalarını dikkate alan Konya Büyükşehir Belediyesi`nden bir grup bugün görüş alışverişinde bulunmak üzere büyükşehir belediyesi yetkilileriyle biraraya geldi.

Büyükşehir Belediyesi İmar Daire Başkanlığı Zemin ve Deprem Etüt İnceleme Müdürlüğü`nü ziyaret eden Konya Büyükşehir Belediyesi Zemin ve Deprem Etüt Birimi Başkan Danışmanı Jeoloji Yüksek Mühendisi Apdulkadir Bulduk, Jeoloji Yüksek Mühendisi Doktor Cemil Evirgen ve Konya Su ve Kanalizasyon İdaresi`nden (KOSKİ) Jeoloji Mühendisi Erdal Bircan, Büyükşehir Belediyesi İmar Daire Başkanlığı Zemin Deprem Etüt Müdürlüğü yetkililerinden çalışmalarıyla ilgili bilgi aldı.

Görüşmede Konya Büyükşehir Belediyesi yetkililerine Büyükşehir Belediyesinin zemin etüdü ile ilgili çalışmalarının yanı sıra, yapılan çalışmalardan örnekler de sunuldu.

TECRÜBE KAZANDIK
Jeoloji Yüksek Mühendisi Apdulkadir Bulduk Konya`nın 1000 yıldır 6.5`ten fazla depremle karşılaşmamasına rağmen zemin etüdünün çıkarılmasını istediklerini bunun için de depremde deneyimli illerden faydalanmak istediklerini söyledi. Bulduk “Buralardan edindiğimiz çok ciddi izlenimler var. Bu birimler önemli oranda planlayıcı ve denetleyici olarak çalışıyor. Üniversite ve uzmanlaşmış şirketlerden hizmet alarak kendileri bu işleri koordine ediyor denetliyor. Bizde bu konularda deneyim sahibi olduk” dedi. Bulduk ayrıca bu illerin jeofizik çalışmalar konusunda ileri gittiklerini belirterek, “Bizde benzer şeyleri düşünüyorduk ama bazı şeyleri nasıl yapacağımız konusunda kendilerinden bilgi aldık bu ziyaretler bize çok faydalı oldu. Tecrübe kazandık” dedi.

İSTANBUL DEPREMİ
Büyükşehir Belediyesi Zemin Deprem Etüt Müdürlüğü yetkilileri de olası İstanbul depreminde Kocaeli`nin bir kısmının etkileneceğini bildiklerini belirterek, olası depremle ilgili gerekli önlemlerin alınması için bir dizi çalışma içinde olduklarını söyledi. Bu çalışmaların hayata geçmesiyle daha güvenli yapılaşmalar sağlanabileceğini ifade eden yetkililer, “İstanbul depremine hazırlıklı olmaya çaba sarf ediyoruz” ifadesini kullandı.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!