Konutlara Başkan denetimi

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Cedit-Erenler bölgesinde yaptırılan konutları inceleyip, şirket yetkililerinden bilgi aldı. Konutların zamanında teslim edilmesini, kimsenin mağdur edilmemesini isteyen Karaosmanoğlu, yeşili bol, depreme dayanıklı ve çağdaş kent dokusuna uygun konutlar inşa ettiklerini söyledi.

KABA İNŞAATLAR TAMAM
Kent genelinde toplu konut hamlesi başlatan Büyükşehir Belediyesi, hem vatandaşların konut ihtiyacını karşılamak, hem de kentsel dönüşüm kapsamında Cedit-Erenler vadisinde evleri istimlak edilenler için yaptırılan konutları biten kaba inşaatlarını denetledi. Yüzde 80 oranında tamamlanan 17 blok ve 588 konuttan oluşan Cedit-Erenler konutlarında, ince işçilik çalışmaları sürüyor. Altyapı çalışmaları da devam eden konutları dolaşan Karaosmanoğlu, kullanılan malzemeleri kontrol etti.

ZAMANINDA TESLİM
Şirket yetkililerinden bilgi alan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, gecikme yaşanmamasını istedi. Başkan Karaosmanoğlu, “Gecikme yaşanan her gün vatandaşın mağduriyeti demektir. Onun için hızlı çalışıp, bu mağduriyete meydan vermemeliyiz. Verdiğimiz hizmet vatandaşa mağduriyet getiriyorsa, bu hizmet olmaktan çıkar. Her türlü imkan seferber edilerek, konutlar zamanında teslim edilmeli” uyarısında bulundu.

ÇAĞDAŞ KENT
Plansızlık, hızlı nüfus artışı ve yaşanan göç nedeniyle kentin çarpık yapılaşma kurbanı olduğunu anlatan Karaosmanoğlu, başlatılan kentsel dönüşüm çalışması ile çağdaş bir yapı oluşturmayı hedeflediklerini anlattı. Yapılan konut hamlesinde yeşil alan ve altyapıya özen gösterdiklerini dile getiren Karaosmanoğlu, “Hem görüntü kirliliğini ortadan kaldırıyoruz, hem de sağlıklı, çağdaş ve insanımıza huzur verecek konutlar oluşturuyoruz. Bunu yaparken kaliteden taviz vermiyoruz. Geleceğin kentini planladık ve bu plana uygun konutlar üretiyoruz” dedi.