Konuk oyuna büyük ilgi

Bakırköy Belediye Tiyatrosu oyuncularının sahnelediği “Sezuan´ın iyi insanı” için SDKM´de adım atacak yer kalmadı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları`nın şubat ayı içinde konuk ettiği Bakırköy Belediye Tiyatroları, önceki akşam sergilediği ilk oyunla Kocaeli seyircisini büyüledi. Bertolt Brecht`in “Sezuan İyi İnsanı” adlı eserini büyük bir başarıyla sergileyen Bakırköy Belediye Tiyatroları sanatçıları seyirci tarafından oyun sonunda dakikalarca ayakta alkışlandı.

BOŞ KOLTUK KALMADI
SDKM büyük salonu tamamen dolduran Kocaeli seyircisinin ilgisinden büyük memnuniyet duyduklarını ifade eden konuk oyuncular, oyun sonunda “Burada muhteşem bir seyirci ile karşılaştık. Onların bizi ayakta alkışladığı gibi biz de onları alkışlıyoruz” yorumunu yaptı.

DEV KADRO
Çin`in Sezuan eyaletinde geçen masalsı bir hikayeyi anlatan oyun, lirik tarihin ünlü yönetmeni Ali Taygun`un yorumuyla sahnelendi. Ünlü tiyatro adamı Özdemir Nutku`nun çevirisini yaptığı oyunda Bakırköy Belediye Tiyatroları`nın usta oyuncuları Meral Çetinkaya, Munis Düşenkalkar, Nilgün Karababa, Nazan Koçak, Gülce Uğurlu, Gül Onat, Ali Rıza Kubilay, Elif Ürse, Fatih Koyuncu, Şirin Çağlar, Burak Dur, Edip Saner, Ece Özdikici, Muhsin Kurtaran, Savaş Akova, Güneş Kozal Eren, Gülin Vaz, Emrah Eren, Önder Bulut, Esra Pamukçu, Levent Tülek, Zeyno Eracar, Alican Yücesoy rol aldı.
Oyunun müzikleri Tolga Çebi`ye, dekoru Ali Yenel`e, kostüm tasarımları Önül Sipahioğlu`na, dramaturjisi Sibel Aslan Yeşilay`a, ışıkları Murat İpek`a ait olan oyunda, kareografiler Işık Zaraalp, efektleri ise Bora Nakipoğlu tarafından yapıldı.

ODA TİYATROSU DA DOLDU
Öte yandan SDKM büyük salonun yanı sıra kısa bir süre önce merkezin ikinci salonu olarak faaliyete geçirilen Oda Tiyatrosu da, aynı akşam seyirci akınına uğradı. Usta oyuncu Mehmet Çevik`in yönettiği “Ayrılık” adlı oyunun sahnelendiği Oda Tiyatrosu`nda boş koltuk yoktu. Özetle önceki akşam SDKM`de adeta adım atacak yer yoktu.

“KIZIMLA EVLENİR MİSİN?” 28 ŞUBAT`TA
Bu arada Bakırköy Belediye Tiyatroları`nın Kocaeli seyircisi için sergileyeceği ikinci oyun olan “Lütfen Kızımla Evlenir misiniz?” de 28 Şubat günü saat 20.00`de İzmit Halk Eğitim Sahnesi`nde perde açacak. Bilindiği gibi oyun kötü hava koşulları nedeniyle 28 Şubat tarihine ertelenmişti.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!