Konservatuarı 160 öğrenci kazandı

Yetenek sınavı sonuçları açıklandı. Kesin kayıtlar 19 Eylül´de başlıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Konservatuar Müdürlüğü`nün geçen hafta gerçekleştirdiği yetenek sınavlarının sonuçları belli oldu. Konservatuarda 2005-2006 döneminde toplam 160 öğrenci eğitim alacak.

EN ÇOK BAŞVURU BAĞLAMA`YA
Yetenek sınavları için en yoğun ilgi bale ve müzik dallarına olmuştu. Bu dallarda sınava giren 390 adaydan 96`sı öğrenci olmaya hak kazanırken, Plastik Sanatlar Merkezi`ne başvuran 94 öğrenciden ise 64`ü başarılı olabildi.
En çok başvuru sırasıyla bağlama, keman, piyano ve bale dallarına olmuştu. Flüt ve bateride ise kazanan çıkmadı. Yetkililer bu iki dalda yedeklerde bulunan öğrencilerin başvuru yapabileceğini belirtti.

KESİN KAYIT TARİHLERİ
Konservatuarda kesin kayıt dönemi 19-28 Eylül tarihleri arasında. Kesin kayıt için konservatuara giden öğrenciler, ders programı hakkında da bilgilendirilecek. Dersler ise 3 Ekim`de başlıyor.
Hangi öğrencinin kaç puanla dereceye girdiği bilgisi, www.kocaeli.bel.tr adresinden Kültür Sanat bölümüne girilerek, ayrıca Konservatuar Müdürlüğü`nün 322 13 88 numaralı telefonundan öğrenilebilir.
Büyükşehir Belediyesi Konservatuar Bölümü bu yıl Türk Halk Müziği, Türk Sanat Müziği, Batı Müziği, Ses Eğitimi ve Bale temel bölümleri altındaki 29 ayrı dalda eğitim veriyor.

SINAVDA ALDIKLARI DERECEYE GÖRE KAZANANLAR:
BALE: Oğuzhan Tuncer, İpek Serra Dalyan, Ayşegül Erdemli, Akın Fikri Kip, Handan İrem Özdil, Zeynep Kodal,Sude Nur Erenkaya, Özüm Naz Çelik, Eda Ünal, Havva Berfin Gül, Selin Sağlam, İzel Ünal, Zenep Bor, İzel İpek Karakuş, Cansu Taşdemir, Zeynep Tural, Aleyna Kadıoğlu, Çisem Vural, Sinem Damla Yıldırım, Özge Köseali. YEDEK: Sezen Yüksel.
BAĞLAMA: Uygar Palabıyık, Engin Aysu, Elif Bilge Karakuş,  Hasret Ceren, Nida Elitaş, Ümit Candan Durdağ, Birol Sağlam, Tuğrul Berk Koyunlu, Cevat Yıldız, Erdener Önder, Hasan Ergünlü, Emre Şahin, Emre Erdi Aksu. YEDEKLER: Barış Şahin, Sadettin Beler.
KEMAN: Buse Çelik, Göknur Köse, Sinan Usta, Aslı Gürdal, Buket Nil Topsakal, Nurdan Şirin. YEDEKLER: Beste Burcu Uz, Sevim Atakan, Ezgi Başak Müftügil, Başak Okkalı, İlayda Nur Güç, Nadide Elvak Zık
PİANO: Tuğçe Yıldırım, Baturay Kösoğlu, Bukte Saatçi, Onur Demirel, Eylül Salman. YEDEKLER: Asucan Otçıkın, Mete Alper, İpek Bıçaklı, Hekim Vural Güney, Oğulcan Kalkan.
RESİM (ÇOCUK): Sinan Pehlivanoğlu, Selen Tekindal, Bülent Berke İmren, Ayşe Yasemin Şenol, Ateşcan İnal, Şevval Karadağ, Caner Yükçeken, Handan İrem Özdil, Hatice Aysu Yücel, Buluş Emre Doğan, Suphi Doğa, Hande Nur Taşer.
HEYKEL: Vildan Güler,Figen İnal, Hatice Ceyda Celepoğlu, Emine Sönmez, Müjgan Galiba, Hülya Ünlü.
RESİM (YETİŞKİN): Suna Meral Baykal,Auman Türegün, Erdem Nuri Emre, Melek Aşkın, Bilge İmren,Çiğdem Çolpan, Nesrin Ulusal, Cansu Rabia Altan, Sevinç Çiçek, Behice Köroğlu,Ebru Bulut, Melike Kurt, Ali İhsan Uran, Çiğdem Tekinalp, Burcu Şeker, Derya Acar, Asiya Yüksel, Erdal Kocaman, Mehtap Kelav, Yurdanur Kip, Mehrinur Gökdemir
SERAMİK: Belma Köseoğlu,Nimet Tekin.
HAT: Esra Çağman, Zehra Düzgüneş, Muhammet Satan, Emine Altındağ, Mehmet Ali Malakçı, Cemalettin Çetinel.
TEZHİP: Medine Küçük.
EBRU: Hacer Gencer, Büşra Topuz.
KLASİK KEMENÇE: Serap Demircioğlu, Özlem Önder.
TSM KORO: Funda Birden, Reyhan Erdoğmuş, Erdinç Dinçer, Tenay Tolga Tosun, Zeynel Karaca.
TASAVVUF KOROSU: Zülküf Oruç, Zehra Kovar.
UD: Erkan İncedayı, Aslı Günerhan.
KANUN: Gülbahar Güney.
TANBUR: Gökhan Akcan, Ferdi Zengin.
NEY: Cemil Gül, Şeyma Çtalgöz, Özhan Kayar.
MEY: Dinçer Durdağ, Gönül Aydın, Namık Kemal Binici, Melih Özkan, Erhan Şahin.
KAVAL: Gizem Ural, Özkan Sağlam.
THM KORO: Ayşe Bilen, Sabriye Öztürk.
KLASİK GİTAR: İsmail Cem Yıldırım, Mete Şener, Mehmet Can Avcı, Ercan Usta, Barış Öner, Tunahan Okur, Nilsu Özgen, M.Oğuzhan Keskinsezer, Fatma Hazel İnal.
BAS GİTAR: Ersen Çelik, Selin Hatipoğlu, Gökhan Yücebaş, Kübra Özdemir, Halil Sinoplugil.
ÇELLO: Nur Biryan, Arda Soykal, Ahsen Esra Demir.
SAKSAFON: Ahmet Cenk Demirören
KLARNET: Umut Ozan Coşkun.
SES EĞİTİMİ: Hülya Eyeoğlu, Serdar Yıldız, Seda Kırankaya, Seda Aslan, Hande Bahar, Namık Kemal Binici, Tuğba Hilal Yıldız.