Konservatuardan muhteşem konser

Kocaeli Büyükşehir Belediye Konservatuarı`nın gelenekselleşen Yıl Sonu Etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen Öğrenci- Öğretmen Konserleri konservatuar öğretmenlerinin müzik ziyafetiyle start aldı.

TÜRKÜLER VE ŞARKILAR

Konservatuar öğretmenleri Cumartesi akşamı Süleyman Demirel Kültür Merkezi`nde Türk Halk ve Türk Sanat Müziğinin birbirinden güzel eserlerini Kocaelililer için seslendirdi.  İki bölümden oluşan konserin ilk bölümünde Türk Halk Müziği bağlama sanatçıları Murat Kaya, Nurettin İlhan ve Beytullah Altuntaş seslendirdikleri türkülerle beğeni topladı. Türk Sanat Müziğinin değerleri eserlerinin şef İnci Yaman tarafından seslendirildiği konserin ikinci bölümünde ise udda Esen Danyel, tanburda Göknil Bişak ve kanunda ise Tuncay Kardaş sazlarıyla sanatçıya eşlik etti. Konuk sanatçı Deniz Bakıroğlu da piyano eşliğinde izleyenlere çeşitli eserler sunarak geceye renk kattı

ABBA, SİNATRA, BACH

Öte yandan öğretmen konserlerinin ardından konservatuar öğrencileri de bir yıllık birikimlerini Pazar akşamı yine SDKM`de Kocaelili sanat severlerin beğenisine sundu. Yıldızlar Korosuna eşlik eden ve Konservatuar Flüt Öğrencileri tarafından oluşturulan Flüt Orkestrası, aralarında İngilizlerin ünlü topluluğu ABBA`nın da şarkılarının bulunduğu birçok şarkıyı seslendirdi.

Flüt Orkestrası ayrıca, klasik müziğin dev isimleri arasında yer alan Mozart, Beethoven, Schumann, Bach gibi bestecilerin eserlerinin yanı sıra, Amerikalı ünlü şarkıcı Frank Sinatra`nın üne kavuşturduğu My Way adlı şarkıyı da büyük bir başarı ile seslendirdi.

Öte yandan hafta sonunda gerçekleşen her iki konsere Büyükşehir Belediyesi Eğitim Kültür Daire Başkanı Sait Karaçorlu ve Dış İlişkiler ve AR-GE Koordinasyon`dan sorumlu Başkan Danışmanı Erkan Ayan da katıldı.

Hafta sonunda başlayan ve 12 Haziran`a kadar sürecek olan konserler zinciri 8 Haziran günü öğrencilerin vereceği TSM konseri ile devam edecek. SDKM`de gerçekleştirilecek olan konser saat 20:30`da başlayacak.


Bizi;
sosyal medyada takip edin!