Konservatuar`dan Anadolu Türküleri

Kocaeli Büyükşehir Belediye Konservatuarı Türk Halk Müziği Uygulama Topluluğu, önceki akşam Süleyman Demirel Kültür Merkezi`nde muhteşem bir konser verdi.

“El ile bağlama çalma tekniği (Şelpe) ustası” Erol Parlak`ın konuk olarak katıldığı konserde Kocaelililer Anadolu türkülerine doydu.

KORO VE SOLO
İki bölümden oluşan konserde önce uygulama topluluğu sahne aldı, koro ve solo şeklinde türküler seslendirildi. Şef Kemal Kamalı`nın yönetimindeki konserde Antalya, Aydın, Erzincan, Zonguldak, Denizli, Bolu, Erzurum, Trabzon, Malatya, Sivas, Yozgat ve Van yörelerine ait türküler ağırlıktaydı.

HER EVİN İÇİNDEKİLER
Konserin ikinci bölümde ise dünyanın çeşitli yerlerinde konserler veren, Erol Parlak sahne aldı. Yaptığı selamlama konuşmasında “Anadolu sanatçılar için kültür alanında çok zengin bir bölge. Her il, her köy ve hatta her evin içindekiler bile ayrı türkü söylüyor” diyen Parlak, mızraplı ve mızrapsız performansıyla izleyenleri büyüledi. 

KAMALI VE PARLAK`A PLAKET
Konser sonrası Bekirpaşa Belediye Başkanı Abdullah Köktürk ve Büyükşehir Belediyesi Eğitim Kültür Daire Başkanı Sait Karaçorlu  koronun şefliğini yapan Kemal Kamalı ile konuk sanatçı Erol Parlak`a gecenin anısına çiçek ve plaket takdim etti.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!