Konservatuar´a 225 yeni öğrenci

Konservatuar sınavları sonuçlandı, kazanan adaylar açıklandı

Kocaeli Büyükşehir Belediye Konservatuarı´nın 2006-2007 eğitim öğretim dönemi sınav sonuçları belli oldu. Bu yıl 269 öğrenci alacağını duyuran Konservatuarda, 225 öğrenci sınavlarda başarılı oldu. Boş durumdaki 44 kontenjana ise ön kayıtlar devam ediyor. Sınavlarda başarılı olarak istediği bölümü tutturanlar 29 Eylül tarihine kadar kesin kayıtlarını yaptıracak. Konservatuarda yeni eğitim öğretim dönemi 5 Ekim´de başlayacak.

GENÇ YETENEK AVI
Büyükşehir Belediye Konservatuarı bu yıl bale, Türk Sanat, Türk Halk, Batı Müziği, ses eğitimi, Tasavvuf Müziği, Resim, Ebru, Hat, Tezhip, Seramik ve Heykel alanlarında sınavlar açarak genç yetenekleri bulmaya çalıştı. Sınavlar sonucunda, konservatuarda eğitim görmeye hak kazanan kişilerin toplam sayı ve bölümleri şöyle oluştu:

KAÇ KİŞİ, HANGİ BÖLÜMÜ?
Klasik gitar 15, bas gitar 8, bateri 6, keman 8, piyano 15, viyola 2, çello 1, yan flüt 4, trompet 3, klarnet 5, bale 28, Batı Müziği ses eğitimi 6, Türk Halk Müziği ses eğitimi 2, Türk Sanat Müziği ses eğitimi 2, bağlama 17, ney 7, kanun 1, ut 3, klasik kemençe 3, tasavvuf korosu 4, güzel sanalar seramik 3, heykel 4, hat 9, tezhip 4, ebru 9, resim yetişkin 23, resim çocuk 29 kişi.
Öğrenciler bu yıl klasik gitar ve bale bölümüne her yıl olduğu gibi büyük ilgi gösterdi. Gitar´da 23 kişi yedekte beklerken, balede ise alınan 28 kişinin yanı sıra 4 kişi de yedek olarak belirlendi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!