Konservatuar öğrencileri SDKM´yi salladı

Belediye Konservatuarı`nda verilen eğitimin kalitesi bir kez daha gözler önüne serildi

Kocaeli Büyükşehir Belediye Konservatuarı´nın yıl sonu etkinlikleri dün akşam gerçekleştirilen konser ve bale gösterisi ile başladı. SDKM büyük salondaki etkinlikler kapsamında Gençlik Korosu, Oda Orkestrası ve Bale Bölümü öğrencileri sahne aldı. Her üç gösteri, konservatuarda verilen eğitiminin kalitesi bir kez daha gözler önüne serdi. Usta eğitmenler gözetiminde ciddi bir eğitimden geçen öğrenciler geleceğin sanatçıları olduklarını kanıtladı.

GENÇLİK KOROSU´NDAN HATIRLA EY PERİ
SDKM´deki ilk gösteri Gençlik Korosu´nun konseri ile başladı. Koro birbirinden güzel eserleri büyük bir başarı ile seslendirirken özellikle Hatırla Ey Peri şarkısı büyük beğeni topladı. Selda Ünlü yönetimindeki koroda Sevda Doğan, Melike Görentaş, Arzu Bayram, Banu Bayraktar, Büşra Kavraz, Sanem Özyuva, Ayşe Çetindemir, Güner Çetindemir, Çağla Gülalan, Selin Hatunoğlu, Burcu Vatansever, Edip Ali Çoraklı, Akif Kısmet, Şenol Küçük, Temel Yayla, Semih Çakmak, Uğur Özcan ve Barış Görgin görev aldı.

YESTERDAY BÜYÜLEDİ
Gençlik Korosu´nun ardından sahneyi geçen yıl kurulan Oda Orkestrası aldı. Şef Özgür Günay yönetimindeki orkestra Handel, Bach ve Mozart gibi ünlü klasik bestecilerin eserlerini büyük bir başarı ile seslendirdi. Orkestra ayrıca 70´li yılların unutulmaz grubu Beatles´ın Yesterday şarkısını da yine aynı ustalıkla ircaa etti. Orkestrada 1. kemanda Zehra Dilsiz, Dila Demiral, Türkü Ekin Şenyer, Sevim atakan, Eser Göksu Tanyer, ikinci kemanda, Banu Çetin, Melike Nazlı Güler, Su Acan, Canan Kaçan, Bahanur Akbulut, Güner Çetindemir, viyolada Ayşe Ersöz, çelloda Semih Çakmak, flütte Yavuz Bakır, Ayşe Çetindemir ve klarnette Doğan Devrim Dinler görev aldı.

BALE BÖLÜMÜ´NDEN MUHTEŞEM GÖSTERİ
SDKM´deki son gösteriyi ise Bale Bölümü öğrencileri gerçekleştirdi. Özkan Çuğali ve Nagihan Gitgel yönetimindeki bale bölümü öğrencileri Try, Promises ve Kavuş-ma adlı danslarla seyirciye muhteşem bir gösteri sundu.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!