Kocaeli´ye iki yılda iki Arıtma Tesisi

Bosna´dan dönen Karaosmanoğlu, ayağının tozuyla SEKA arıtma tesisini inceledi

Srebrenica katliamının 10. yıl anma törenlerine katılan ve önceki gün Kocaeli`ne dönen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, ayağının tozuyla bir süre önce devreye alınan SEKA Atıksu Arıtma Tesisleri`ni gezdi. Başkan burada yaptığı açıklamada, Kocaeli`nde iki yıl içerisinde iki arıtma tesisi daha yapılacağının müjdesini verdi.

TÜRKİYE`DE ÖRNEK TESİS
SEKA`nın atıksu arıtma tesisinin çok  kısa sürede devreye alındığını belirten  Başkan Karaosmanoğlu “Tesis tam kapasite ile çalışıyor. Arıtma tesisinde boruları deplase ettiler. Arıtma suyu dünya  standartlarında denize deşarjı yapılmaktadır. Kocaeli`nde ne kadar dere varsa arıtmaya bağlanacak. Burası Türkiye`de büyük ve örnek bir tesis. Allah Başbakanımızdan razı olsun, SEKA`yı bize vererek 30 trilyonluk bir tesisin sahibi yaptı” şeklinde konuştu.

İKİ YILDA İKİ ARITMA TESİSİ
Konuşmasında Gebze`nin de atık su arıtma tesisi ihtiyacına değinen Başkan Karaosmanoğlu, “Bunlardan bir tanesi Körfezin kirliliğinde yüzde 25 payı olan Dil Deresi`ne lazım. Bir diğeri de Gebze Yüksek Teknolojilerin bulunduğu yerde kurulmalı. Bu iki arıtmayı da inşallah 2007 yıllında devreye alarak, Körfez`imizi evsel ve endüstriyel kirlilikten arındıracağız” dedi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!