Kocaelispor`da İbrahim Saral Yeniden Başkan

Kocaelisporun önceki gün yapılan olağan genel kurulunda İbrahim Saral üçüncü kez başkan seçildi.

Saral, mevcut yönetim kurulunda hiçbir değişiklik yapmadı. Kongrede Kocaeli Valisi Erdal Ata ile Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve kamuoyundan gereken desteği alan Saral, devam kararı verdi, "Kulüp sahipsiz kalacak, anahtar valiye gidecek” endişesi taşıyan camia Saralın devam kararı almasıyla sevinç yaşadı.

KATILIM DÜŞÜK OLDU
Kongreye üyeler yine ilgi göstermedi. Kayıtlı 1466 üyeden sadece 124ü genel kurulu izledi. Kocaelisporlu yaklaşık 200 taraftar kongre salonunu doldurdu. Taraftarın coşku kattığı genel kurulu Vali Erdal Ata ile Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da takip etti. Genel kurula eski futbolcuların ilgisi de fazlaydı.

GÖREVİMİ YAPAR DESTEK VERİRİM
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu kongrede Kocaelispor`u lafla değil gönülden sevmenin altını çizdi. Başkan Karaosmanoğlu, “Ferhat sevdiği Şirin için dağları nasıl deldiyse, bizde gerekeni yaparız elbet. Kocaelispor`un kaderi siyasilerin iki dudağı arasından çıkacak sözlere bağlı olmamalı” dedi. Konuşmanın değil icraatın önemli olduğunu vurgulayan Karaosmanoğlu, “İbrahim Saral ve arkadaşları gibi büyük fedakarlıklar yaptılar. Ben başkaları gibi şovu sevmem. Ön plana çıkmam. Görevimi yapar destek veririm. Büyükşehir destek vermeseydi Kocaelispor zaten iyice dibe vurur, çökerdi” şeklinde konuştu.

KOCAELİSPOR BİR AN ÖNCE KURUMSALLAŞMALI
Yönetimin önüne geçmeden, işin reklamına kaçmadan destek olmaya devam edeceklerini, hatta bu desteğin artarak süreceğini dile getiren Başkan Karaosmanoğlu, “Kocaelispor bir an önce kurumsallaşmalı. Gençlerbirliği buna en güzel örnek. Onların Belediye Başkanı yok. Saral ve ekibi güzel işler yaptılar. Yapmaya da devam edeceklerdir. Ben ve kurumum bu ekibin daima yanında olacağız. Sıkıntımız sadece Kocaelispor değil. Amatörspor kulüplerinin de yardıma ihtiyacı var. Amatör kulüplerimize de katkımız oluyor da” dedi.

GEÇMİŞTE KİŞİLERE BAĞLI YÖNETİM ANLAYIŞI
Başkan Karaosmanoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Gazeteler yazıyor, insanlar konuşuyor. Bu kentin bakanı, milletvekilleri, başkanı var. Doğru. Biz destek vermek zorundayız. Ya koskoca sanayi kenti İzmit ? Onlar ne yapacak ? Ya bu kentin sanayicileri? Kentin dinamiklerini de harekete geçirmeliyiz. Bu takım sadece benim ve sayın bakanımın insiyatifine bırakılmamalı. Geçmişte kişilere bağlı yönetim anlayışı ile bu takım ne hallere düştüğünü görüyoruz. En çok vergi veren kent olarak Kocealisporumuzu elbirliği ile esnafıyla sanayicisiyle bu kente mal etmeliyiz. Bu kent bu olgunluğu yakalayacağına inancım var. Hepiniz adına gönüllü olarak varım.” dedi.

GÖZYAŞLARINA HAKİM OLAMADI
Kocaelispor Başkanı İbrahim Saral, kongrede duygu yüklü bir konuşma yaptı ve kendisini tutamayıp ağladı. Başkan Saral, göreve geldikten bu yana çok büyük fedakarlıklar yaptıklarını belirterek, "Bu kulübü hangi şartlarda aldığımız ortada. 13 ayda 8.4 trilyonluk kaynak yarattık. Bu paranın sadece 1.3 trilyonu resmi gelir. 2.5 trilyon yönetimin cebinden çıktı. Geldiğimizde personele 280 milyar borç vardı, bugün rakam 220 milyara inmiştir. İsterdim ki, burada olsunlar. Ama hiçbiri yok” dedi. Saral, Lazarov için FIFAya 20 Haziran tarihine kadar 175 bin dolar ödemek zorunda olduklarını da söyledi.

ONUR KURULU
HAMİ BAŞKAN: