Kocaelispor için el ele

Derince sahilinde Bakan, Vali, Büyükşehir Belediye Başkanı ve Kocaelispor Yönetimi bir araya gelerek Kocaelispor`un geleceğini konuştu

Kocaelispor 2006-2007 sezonu öncesinde hareketli günler yaşamaya devam ediyor. Önceki akşam Derince Sahilinde bulanan Harikalar Diyarında Kocaelispor Yönetimi ile bir araya gelen Vali Erdal Ata, Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe ve Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahin Karaosmanoğlu Kocaelispor´u konuştu. 

ÖNCELİKLİ KONU TRANSFERLER OLDU
Kocaelispor´un özlenen günlerine dönmesi için Kocaelisporlu taraftarlar yeni sezonu iple çekerken, kent protokolü de boş durmuyor. Cumartesi akşamı Derince Harikalar Diyarı Korsan Gemisinde Kocaelispor´un son durumu masaya yatırıldı. Kocaelispor´un geleceğinin konuşulduğu toplantıda Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, Kocaeli Valisi Erdal Ata, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Bakan Müsteşarı Bünyamin Karaca, Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut, Kocaelispor Kulübü Başkanı Mustafa Ekşi, Yönetim Kurulu üyeleri Ali Yılmaz, İsmail Araç, Murat Özdağ, Mustafa Efe, Cemal Derya, İsmet Erturan, Salih Balcıoğlu, Dursun Köse, Yüksel Öztürk, Recep Yılmaz, Kemal Altunbaş, Ali Rıza Demirçeviren ve Kulüp Genel Müdürü Bülent Özer hazır bulundu. Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe ile ilk kez bir araya gelen Kocaelispor´un yeni yönetimi, öncelikli olarak takımın son durumu ve yapılaması gereken transferler hakkında konuştu.

VALİ VE BAŞKAN BÜYÜK ŞANS
Kocaeli Valisi Erdal Ata ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu´nun Kocaelispor için bir şans olduğunu belirten Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, Kocaelispor´un ekonomik olarak büyük sıkıntılar içinde olduğunu, ancak bu sıkıntılar içinde de olsa Kocaeli halkının süper lig için sabırsızlandığına dikkat çekerek, “Bir çocuk 9 ay 10 günde doğar. 4 buçuk ayda olsun dersek, bu çocuk olmaz. Kocaelispor içinde sabır lazım. Öncelikle Kocaeli halkının el ele vermesi, kenetlenmesi lazım. Bu birlikteliği sağlarsak başarı kendiliğinde gelir."

 

EL BİRLİĞİ İLE
Kocaelispor´a Bakanlığı döneminde her zaman destek olduğuna dikkat çeken Bakan Pepe, “Ben eski Başkan İbrahim Saral döneminde de Kocaelispor´un yanında oldum. Federasyonun kapısını çok aşındırdık. FİFA borçları, futbolcu borçları, lisans çıkaramama sorunlarıyla boğuştuk. Şimdi ise eskiye oranla yük biraz daha hafifledi. Kocaelispor yönetiminin eskiden olduğu gibi yine yanında olacağım. İnşallah el birliği ile Kocaelispor´u layık olduğu yerlere taşıyacağız” dedi.

ALT YAPI HERŞEYİN ÖNÜNDE OLMALI
Kocaelispor´un kendi ayakları üzerinde durur hale getirilmesi için çalışmalar yapılmasının şart olduğuna dikkat çeken Bakan Pepe, “Kocaelispor alt yapısı her şeyin önünde tutulmalıdır. Kocaelili çocukların bu takımda forma giymesi ile, dışarıdan gelenlerin forma giymesi aynı olmaz. Bunun için alt yapıya önem vermek, tesisleşme hamleleri yapmak ve geleceğe bu şehrin çocuklarıyla birlikte yürümek çok önemlidir. Bu konuyla ilgili olarak Büyükşehir Belediyesinin tesisleşme hamlesini görmek bizleri mutlu ediyor” dedi.

TESİSLEŞME HAMLEMİZ HIZLA DEVAM EDİYOR
Bakan Pepe´nin bu sözleri üzerine, yorum yapan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ise, “İlimizin birçok yerinde spor tesisleri yapımı hızla devam ediyor. Tesisleşme yönünde sıkıntımız yok. Gelecekte Kocaelispor´u temsil edecek futbolcuların bu sahalardan çıkması, bu şehrin çocuklarından oluşması, bizleri son derece mutlu eder. Bunun için hiçbir fedakarlıktan kaçınmıyoruz” dedi.

KENDİ AYAKLARI ÜZERİNDE DURAN BİR TAKIM
Sadece bugünü kurtarmanın çabası içinde olunmaması gerektiğini vurgulayan Bakan Pepe, “Yarını, öbür günü, daha ilerisini düşünmek zorundayız. Adım adım planlı bir şekilde çalışma yapmamız lazım. Uzun soluklu, yarın öbür gün kendi ayakları üzerinde durabilen, kendi gelirleriyle kimseye ihtiyacı olmayan bir takım oluşturmak lazım. Bunu başarabilirsek, kalıcı başarılar kendiliğinden gelir” dedi.

VALİ ATA, “ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPMAYA HAZIRIZ”
Kocaeli Valisi Erdal Ata ise, Kocaelispor için üzerlerine düşen ne varsa yapamaya hazır olduklarını, Kocaelispor´u süper lige taşımak için tüm şehir halkına önemli görevler düştüğünü ifade ederek, “Kocaeli Valisi olarak Kocaelispor´a hizmet etmekte bizim önemli görevlerimiz arasında yer almaktadır. Umut ediyorum ki, bu sene tüm kent el ele vererek, başarıyı yakalarız” dedi.

EKŞİ, “BU BİRLİKTELİĞİN ÖNÜNDE KİMSE DURAMAZ”
Bu konuşmaların ardından kısa bir görüş belirten Kocaelispor Kulüp Başkanı Mustafa Ekşi ise, “Bu akşamki toplantı, şehrimizin önde gelen isimlerinin Kocaelispor olayına ne kadar yakın olduğunu bir kez daha göstermiştir. Bu birliktelik olduğu sürece Kocaelispor´un önünde kimse duramaz. Ben ve yönetim kurulum, sayın Bakanımı, sayın Valimi ve sayın Büyükşehir Belediye Başkanımı bu sezon oynayacağımız maçların birçoğunda görmek istiyorum” diyerek, herkesi Kocaelispor için el ele vermeye davet etti. Bakan Pepe, Vali Ata ve Başkan Karaosmanoğlu´nu uğurlayan Kocaelispor Yönetimi, geç saatlere kadar Derince Sahilinde Kocaelispor´un son durumunu konuştuktan sonra hep birlikte ayrıldı.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!