Kocaeli`nin tarih ve kültür haritası çıkarılacak

Tarihi Kentler Birliği Kayseri Buluşması adlı toplantıya katılmak ve çeşitli temaslarda bulunmak üzere hafta sonu Kayseri`ye giden Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu...

Tarihi Kentler Birliği Kayseri Buluşması adlı toplantıya katılmak ve çeşitli temaslarda bulunmak üzere hafta sonu Kayseri`ye giden Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, toplantıya katılan ÇEKÜL Vakfı ve Tarihi Kentler Birliği Danışma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen`le oldukça verimli görüşmeler yaptı. Sözen, Kocaeli`nin kültür ve tarih haritasının çıkarılması, bu eserlerin Avrupa Birliği fonları aracılığıyla restore edilmeleri ve gerek yurt içi gerekse yurt dışı turizmine açılması konusunda gereken desteği vermeye hazır olduklarını ifade etti. Kültür turizminin her bölgede yaygınlaşması için uğraş verdiklerinin altını çizen Sözen, Kocaeli`de de örnek çalışmalar gerçekleştirebileceklerini vurguladı.

KANUN BÜYÜK İMKANLAR TANIYOR
İki gün süren toplantının açılışında konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Erkan Mumcu, kısa bir süre önce kabul edilen Büyükşehir Yasası`yla belediyelere ve vatandaşlara tarihi eserlerin restorasyonu konusunda büyük imkanlar tanındığını, bu imkanların değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Kayseri Valisi Mehmet Canpolat, Kayseri Büyükşehir Belediye ve Türkiye Tarihi Kentler Birliği Başkanı Mehmet Özhaseki, Mimarlar Odası Genel Başkanı Oktay Ekinci, ÇEKÜL Başkan Vekili Mithat Kırayoğlu, Vakıflar Genel Müdürü Yusuf Beyazıt, İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürü Kayhan Kavas da tarih ve kültür varlıklarımızla ilgili konuşmalar yaptı. Toplantıda ilimizden katılan isimler arasında Bekirpaşa Belediye Başkanı Abdullah Köktürk de yer alırken, “İpek Yolu Kültür Yolu”, “Yerel Yönetim ve Koruma Yasaları” ve “Uluslar arası Fonlar” konulu paneller büyük ilgi gördü.

BAŞKAN ÖZHASEKİ İLE GÖRÜŞME
Başkan Karaosmanoğlu ve beraberindekiler, Kayseri ziyaretinin önemli bir kısmını kaplayan toplantının ardından il merkezinde bazı incelemelerde bulundu. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ile de bir araya gelen Karaosmanoğlu, görüşmeden oldukça memnun ayrıldı.

MİMAR SİNAN`IN EVİNİN ALTI: Başkan Kayseri ziyaretinde, büyük mimar Sinan`ın müze haline getirilen evini ve evinin altındaki mağarayı da gezdi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!