Kocaeli`nin iki yakası bir araya geldi

Yılların özlemi sona erdi. İzmit Körfezi`nde vapur seferleri, cuma günü yapılan törenle start aldı. İzmit Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, belediye başkanları ve çok sayıda İzmitli`yle ilk seferlerine çıkan üç vapur, vatandaşlara unutulmaz bir Körfez turu yaşattı…

İzmit Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, belediye başkanları ve çok sayıda İzmitli`yle ilk seferlerine çıkan üç vapur, vatandaşlara unutulmaz bir Körfez turu yaşattı.
 
SÖZÜMÜZÜ TUTTUK

Marinadaki törende ilk olarak Turyol Başkanı Yunus Can konuştu. Can, 5 yıl önce deprem nedeniyle ara verdikleri vapur seferlerine yeniden başladıkları için mutlu olduklarını ifade etti. İzmir Körfezi`nde de hizmet verdiklerini hatırlatan Can, İzmit Körfezi`ni de vapur seferleriyle nakış gibi öreceklerini kaydetti.
Daha sonra kürsüye çıkan İzmit Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da, deniz taşımacılığını başlatma konusunda seçim öncesi verdikleri sözü tuttuklarını aktardı. Karaosmanoğlu, deniz taşımacılığının karayollarına göre 6.5 kat daha ucuz olduğunu vurguladı.
 
GÖLCÜK`TE GÖRKEMLİ KARŞILAMA

Başkanın kısa konuşmasının ardından bütün konuklar, sahilde bekleyen belediyeye ait Atatürk vapuru ile Turyol`a ait iki vapura bindi. Başkan Karaosmanoğlu, bindiği vapurdaki bütün yolcuları tek tek selamlarken, bir ara kaptan köşküne girdi, dümenin başına geçerek objektiflere poz verdi.
 
Vapurları Gölcük`te belediye başkanı Mehmet Ellibeş ve çok sayıda vatandaş karşıladı. Havai fişek gösterileriyle birlikte sahile inen başkan Karaosmanoğlu`na Ellibeş, çiçek takdim ederek “Hoş geldiniz” dedi.
 
KARAMÜRSEL`E KADAR

Gölcük`ün ardından vapurlar, sırasıyla Derince, Değirmendere, Ulaşlı ve Karamürsel`de durdu. Vapurları ilgili duraklarda belediye başkanları çiçeklerle ve havai fişeklerle karşılarken, Bekirpaşa Belediye Başkanı Abdullah Köktürk vapur gezisinde mikrofonu eline alarak birbirinden güzel türküler seslendirdi. İlk vapur gezisi, gemilerin aynı güzergahlara dönüş yolunda uğrayarak aldığı yolcuları bırakmasıyla ve herhangi bir aksilik yaşanmadan sona erdi.
 
Körfez`de ilk seferlerine çıkan vapurlar ışıklarıyla büyük dikkat çekerken, özellikle sahilde oturan vatandaşlar bu tarihi ana tanıklık etmeyi ihmal etmedi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!